Un nou tronson de termoficare din magistrala Grozăvești va fi dat în funcțiune. Va asigura apă caldă și căldură pentru 66 de blocuri din Sectorul 1

06 dec. 2022
1192 Afișari
Un nou tronson de termoficare din magistrala Grozăvești va fi dat în funcțiune. Va asigura apă caldă și căldură pentru 66 de blocuri din Sectorul 1
Un nou tronson de termoficare din magistrala Grozăvești va fi dat în funcțiune. Va asigura apă caldă și căldură pentru 66 de blocuri din Sectorul 1. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a fost în vizită la șantierul de termoficare ce corespunde Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăvești. Primarul Capitalei a declarat că, după probele de presiune, acest tronson va fi pus în funcțiune. Totodată, edilul a anunțat că lucrările de modernizare vor continua și în sezonul rece, dar nu va afecta alimentarea cu agent termic pentru bucureștenii din zonă.

Nicușor Dan: Un nou tronson din magistrala Grozăvești va fi dat în funcțiune

Noul tronson de magistrală de termoficare are o lungime de 1000 de metri și va fi dat în funcțiune după ce se vor finaliza probele de presiune.

Compania Municipală Energetica Servicii București a modernizat acest tronson ce face parte din Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești. Tronsonul se află pe Calea Dorobanți, între Piața Lahovari și Institutul Goethe.

„Întregul obiectiv are o lungime totală a conductelor de 11 kilometri, dintre care 7 km de conductă magistrală și 4 kilometri de conducte aferente racordurilor în punctele termice”, explică Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Ce presupun aceste lucrări de modernizare: înlocuirea completă a conductelor vechi cu unele noi, preizolate, echipate cu fir de detecție a avariilor.

Până în prezent, Compania Municipală Energetica Servicii București a modernizat 2,5 kilometri din cei 11 kilometri.

Obiectivul asigură furnizarea apei calde și a căldurii pentru 66 de blocuri din Sectorul 1

Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești este unul important pentru sistemul de termoficare din București. Acesta asigură furnizarea apei calde și a căldurii pentru 15 puncte termice, mai exact, pentru 66 de blocuri de locuințe din Sectorul 1.

Prin intermediul acestor lucrări de modernizare, va fi îmbunătățită distribuția energiei termice și către cartierul Aviației – zonă în care alimentarea cu agent termic a fost deficitară în ultimii ani.

„Lucrările vor continua și pe parcursul sezonului rece, când vor fi modernizate racordurile, conducte de dimensiuni mai mici, care asigură legătura între conductele magistrale și punctele termice, fără a afecta alimentarea cu agent termic pentru locuitorii din zona”, transmite primarul Capitalei.

Următoarele zone corespund Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești: Calea Dorobanților, Iancu de Hunedoara, Str. Braziliei, Calea Floreasca, str. Take Ionescu, Str. George Enescu, Str. Arh. Ion Mincu, bd. Ion Mihalache, Muzeul Antipa (Sos. Kiseleff), Piața Victoriei, Str. Paris.

Cookies