Un nou tip de restaurant în Capitală. Cât costă să iei masa în cer, la 60 de metri înălțime

de:
22 aug. 2014
0 Afișari
Un nou tip de restaurant în Capitală. Cât costă să iei masa în cer, la 60 de metri înălțime

In miez de noapte, clientii primesc o gustare rapida sub clarul de luna, chiar inainte ca elicopterul sa vina sa ii ia de pe heliportul aflat tot acolo, pe acoperis. Aveti o masa rezervata intre nori si, daca ziua ramane senina, veti putea vedea muntii. Asta ne-a spus hostesa care ne-a condus de la intrarea in restaurant pana pe terasa, unde te lasa cu gura cascata o panorama de 270 de grade a Capitalei. Si totusi, totul se petrece la etajul al 15-lea intr-o cladire de birouri. Acolo e amenajat unul dintre cele 5 localuri „in cer” ale Bucurestiului. Culmea ca, in timpul zilei, mananca la preturi decente corporatistii care lucreaza in zona. Seara schimba profilul si dubleaza preturile.

„Dupa ora 18 se deschide restaurantul, se schimba absolut tot setup-ul si apusul de soare se vede foarte frumos de aici, de la noi”, spune Octavian Stoica, director. Apar bucatarul sef care-ti prepara feluri rapide care te costa intre 30 si 50 de lei si somelierul sa iti potrivasca paharul de vin, intre 13 si 30 de lei. Platesti, asadar, extra intre 50% si 100%, asa ca in restaurantele panoramice de la noi accesul e inca lejer.

Ashley si Luke spun ca au incercat degeaba sa ia masa intr-un sky lounge din Londra. „Mereu, toate mesele sunt rezervate. Tot timpul e aglomerat. E destul de scump, da, e cam scump”, spune ei. Le-a fost dat, in schimb, sa ia pranzul privind Bucurestiul de sus. „Nu ma asteptam sa vad asa ceva cand am intrat, chiar e o surpriza foarte placuta. Poate ca restaurantul e foarte bun, dar daca plusezi cu asa ceva, e cu atat mai deosebit. Abia astept sa vin mai tarziu”, spune Luke.

O cina pentru doi costa cam 200 de lei. In ciuda notei de plata care cerne serios clientela, nisa restaurantelor in cer se extinde. „Din cate stiu, exista proiecte pentru inca patru.Trendul este lansat de foarte mult timp in afara Romaniei, in occident, in Asia”, sustine Laurentiu Mata Tanase, consultant. Si totusi, restaurantele panoramice au un mare risc. Acela ca un client, atras de atmosfera, sa nu revina daca experienta gastronomica si serviciile nu au fost pe masura.

Sursa: stirileprotv.ro

Cookies