Un nou tip de înșelătorie a apărut în București. Parcările neregulamentare, menite să golească buzunarele bicicliștilor

13 mart. 2023
53731 afișări
Un nou tip de înșelătorie a apărut în București. Parcările neregulamentare, menite să golească buzunarele bicicliștilor
Un nou tip de înșelătorie a apărut în București. Parcările neregulamentare, menite să golească buzunarele bicicliștilor. Sursa foto: Facebook/ FailTrafic/ Rinolf Resnab

Bicicliștii ar trebui să fie atenți când trec pe lângă mașinile parcate neregulamentar pe trotuar sau stradă, deoarece le pot ușura rapid portofelul.

Parcările neregulamentare sunt un lucru des întâlnit în București, doar că unele dintre ele au scopul de a păcăli persoanele care merg pe bicicletă.

Pe Facebook au apărut mai multe postări legate de un nou tip de înșelăciune apărut în Capitală, vizați fiind, în mod special, bicicliștii.

Care este noua metodă de înșelătorie care vizează bicicliștii

Pe pagina de Facebook FailTrafic a apărut o postare legată de o nouă metodă de înselătorie rutieră.

Conform postării, șoferii își lasă mașinile parcate pe mijlocul drumului pentru ca bicicliștii să nu mai aibă pe unde să meargă. Dacă vreun biciclist are ghinionul să treacă pe lângă mașina lor, aceștia îl strigă din urmă, după care îl acuză că ar fi zgâriat autovehiculul:

Așadar, au apărut acești tâlhari în București. Parchează mașina în așa fel încât să îngreuneze traficul. Când treci cu bicicleta pe lângă ei încep să strige în urma ta: „Alo, alo…băiatul cu bicicleta!…”. Pretind că le-ai zgâriat mașina, fără să o atingi.”

În momentul în care bicicliștii se întorc pentru a lămuri situația, șoferii le cer asigurarea. Ei știu că majoritatea bicicliștilor nu au asigurare, astfel le cer o sumă de bani. De regulă le cer cam 100-200 de lei:

Te întorci să vezi ce vor… și îti arată o zgârietură pe mașină și te întreabă dacă ai asigurare. Cum bicicliștii, majoritatea, nu au asigurare, înaripații din mașină încep să îți ceară 100-200 de lei, ca să-și repare zgârietura.”

Bucureșteanul care a postat pe pagina de Facebook a spus că a făcut reclamație la poliție.

O nouă înșelătorie în trafic
O nouă înșelătorie în trafic. Sursă foto: Facebook/ FailTrafic/ Rinolf Resnab

Mai mulți internauți au adăugat comentarii la postarea bărbatului. Unii au spus că acest lucru se practică de mult, alții i-au jignit pe cei care încearcă să-i păcălească pe bicicliști.

Câteva dintre comentarii:

  • „Aș vrea să trec si eu pe bicicleta pe lângă unul din asta…”- B. M.
  • „Le este foame și lor..”- F. M.
  • „Probabil asta e noua metodă de făcut bani.”- Z. I.
  • „Se practică de mult, la tonajul lor nu se dau jos din mașină, țipă să te sperii. Sunt curios dacă parchează pe lângă linia de tramvai, mai țipă sau fug cu tot cu conserva.”- C. D.

Te-ar putea interesa și:

Cookies