BAZAR

Un nou tip de mâncare va apărea în magazine

Menţiunea „produs montan” se va regăsi pe alimentele din carne, pe produsele din miere şi din plante. Pentru a nu induce consumatorii în eroare, Comisia a stabilit reguli precise pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a putea face acest tip de menţiune pe etichete, informează romaniatv.net.

La fel ca produsele tradiţionale, şi „produsele montane” trebuie să respecte anumite reguli stricte. Astfel, această sintagmă de „produs montan” poate să apară pe alimentele obţinute din animale transhumante care au păscut doar pe păşunile de la munte.

O altă categorie vizată de această sintagmă este cea a produselor apicole, însă cu o condiţie. Albinele trebuie să fi colectat polenul şi nectarul doar de pe păşunile montane.

Şi produsele vegetale pot avea această sintagmă de „produs montan”, însă doar dacă sunt obţinute din culturile cultivate la munte.

„Alimentele muntelui sunt alimente cu adevărat sănătoase. Dacă ne referim la produsele carne, lapte sau brânzeturi, acestea cu siguranţă sunt mai nutritive pentru că animalul, păscând pe o pajişte, practic mănâncă acele plante medicinale”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button