ARHIVA B365

Un nou termen pentru finalizarea autostrăzii Sibiu-Pitești. ANUNȚUL DE LA MIN. TRANSPORTURILOR

„În categoria proiectelor care necesită relansare aș menționa în primul rând Autostrada Pitești — Sibiu, pentru care s-a constituit o unitate de implementare a proiectului specială. Această unitate a găsit deja niște soluții, iar termenul de livrare sau de dare în funcțiune nu mai este 2023, cum fusese anunțat anterior. În acest moment, este 2021 pentru întreaga autostradă, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme. Este foarte important mai ales pentru Pitești — Curtea de Argeș, care va fi dată în funcție odată cu drumul național care va circula spre județele Vâlcea și Gorj. Este o veste bună pentru cei care merg în acea direcție pentru că, din 2020, aceștia vor putea circula în alt regim către destinațiile lor”, a spus ministrul, potrivit Agerpres

Acesta a reiterat că una dintre direcțiile principale ale ministerului o reprezintă implementarea propriu-zisă a proiectelor de infrastructură de transport cu finanțare din fonduri structurale și de la bugetul de stat.

„În acest an, ne-am propus, pe de o parte, să accelerăm proiectele deja aflate în desfășurare, iar pe de altă parte să abordăm proiecte noi care, din diverse motive, au fost până acum blocate și să asigurăm relansarea lor”, a precizat Costescu.

La prima categorie, șeful de la Transporturi a menționat Autostrada Timișoara — Lugoj, care a fost deja dată în funcțiune cu câteva luni mai devreme pentru partea carosabilă (26 de kilometri), urmând a se desfășura lucrări doar pentru spațiile de servicii, continuarea lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda pe toate cele patru tronsoane (loturile 2, 3 și 4 existând posibilitatea să fie date în folosință în acest an), Autostrada Orăștie — Sibiu.

„Acolo am deblocat proiectul, am trecut la reconstrucția porțiunii demolate, ea se va da în folosință în septembrie, s-au executat garanțiile constructorului și acesta a fost trecut pe lista neagră”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, pe Autostrada Lugoj — Deva se lucrează pe toate cele trei loturi rămase în lucru.

„Pe lotul 2 se vor da în funcțiune 15 kilometri de autostradă în acest an, iar de pe loturile 3 și 4 se vor da în folosință 21, respectiv 22 de kilometri, ceea ce înseamnă că ele vor fi practic puse în trafic complet. Un ultim tronson este bucata din Autostrada Transilvania, Câmpia Turzii — Ogra — Tg Mureș, ale cărei hotărâri de guvern cu privire la exproprieri au fost aprobate în ultima ședință de Guvern. În acest an vor începe lucrările și pe aceste tronsoane”, a adăugat el.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button