Un nou târg de adopții în București. Zeci de căței și pisici își așteaptă stăpânii la evenimentul din Parcul Herăstrău

09 sept. 2022
537 Afișari
Un nou târg de adopții în București. Zeci de căței și pisici își așteaptă stăpânii la evenimentul din Parcul Herăstrău
Un nou târg de adopții în București. Zeci de căței și pisici își așteaptă stăpânii la evenimentul din Parcul Herăstrău

ASPA a anunțat că in acest final de săptămâna un nou târg de adopții va fi organizat în București. Astfel că , bucureștenii ce doresc un prieten blănos sunt așteptați în Parcul Regele Mihai I al României.

ASPA organizează un nou târg de adopții în București

Primăria Capitalei, prin intermediul Autorității pentru Supravegherea li Protecția Animalelor (ASPA) organizează un nou târg de adopții sâmbătă, în data de 10 septembrie 2022. Evenimentul va avea loc în Parcul Regele Mihai I al României (fostul parc Herăstrău), începând cu ora 11:00 și până la ora 19:00.

Iubitorii de animale sunt așteptați să vină în parc, la intrarea de la Piața Charles de Gaulle și să ia acasă cu ei un prieten blănos.

În cadru evenimentului, 40 de căței din centrele ASPA și 20 de pisici de la asociația All Souls Rescue Center vor fi pregătiți să fie adoptați de către participanții la târg. În cadrul târgului vor participa și voluntari ai PROEDUS.

Sponsorii târgului de adopții vor oferi celor ce adoptă animale:

  • Hrană umedă și uscată,
  • Jucării,
  • Castroane,
  • Recompense,
  • Ședințe gratuite de cosmetică canină,
  • Medalioane inteligente cu cod QR,
  • Cadouri de la Starbucks România pentru adoptatori.

Sterilizări gratuite pentru 5.000 de câini din București

În cadrul ședinței din data de 31 august 2022, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre ce face referire la derularea unei noi campanii de sterilizare și de microcipare a cățeilor, în București.

Astfel că, vor fi asigurate, în mod gratuit, 5.000 de sterilizări ale cățeilor de rasă comună, cu deținător. Proiectul prevede subvenționarea din bugetul Autorității de Supraveghere și Protecția Animalelor (ASPA) pentru următoarele servicii:

  • Microciparea și înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS),
  • Sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deținător.

În Capitală au fost derulate, pe parcursul anilor, mai multe programe de sterilizare gratuite, prin intermediul ASPA. Posesorii de animale de companie au arătat un interes crescut față de acest gen de programe.

Cookies