FIT CITY

Un nou spital ultramodern pentru copii în Capitală. VEZI CUM VA ARĂTA

Spitalul Clinic pentru Copii „Victor Gomoiu” va fi extins, modernizat şi echipat. În curtea actualului spital va fi construită o nouă clădire cu 7 etaje şi 278 de paturi.

„Lucrarea va dura maxim trei ani de la data atribuirii contractului. Acum urmează să vedem cât vor dura aceste proceduri de atribuire. Clădirea în care funcţionează actualul spital are o vechime de peste 100 de ani”, a declarat pentru B365.ro, Marius Savu, director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, instituţie subordonată municipalităţii.

Costul estimat al lucrării de extindere, modernizare şi echipare a spitalului este de 181 milioane de lei fără TVA (aproximativ 42,7 milioane de euro). Lucrarea va fi finanţată cu bani de la bugetul local.

În prezent, spitalul nu beneficiază de un bloc operator aseptic compact, complet închis şi izolat, ci doar de săli de operaţie necorespunzătoare. Sălile de operaţie nu beneficiază de spaţiile anexe strict necesare: sală de anestezie, depozite pentru instrumentar steril, vestiare alb verde, banca de sânge,etc. Nu se realizează separarea fluxurilor de circulaţie steril – contaminat, se arată într-un studiu comandat de Administraţia Spitalelor. De asemenea, bolnavii sunt cazaţi în saloane cu multe paturi, iar grupurile sanitare, amplasate pe culoar, sunt subdimensionate. Vechiul spital nu asigură facilitatea privind baia asistată a persoanelor ce nu se pot deplasa singure, potrivit aceluiaşi studiu.

Cum va fi structurată noua clădire

Noul corp al spitalului va avea două niveluri la subsol, parter şi şapte etaje. Capacitatea de cazare va fi de 278 de paturi astfel distribuite: chirurgie generală – 30 paturi, ATI Bloc operator – 12 paturi, cardiologie – 30 paturi, ATI cardiologie infantilă – 6 paturi, neurologie – 32 paturi, terapie intensivă neurologie – 9 paturi, terapie intensivă generală – 9 paturi, ortopedie – 30 paturi, ORL – 26 paturi, adolescenţi – 26 paturi, sugari/preşcolari – 32 paturi, cazare A – 18 paturi şi cazare B – 18 paturi.

„Ceea ce va avea ca o noutate noua clădire este o secţie modernă de cardiologie intervenţională la copii”, a precizat Marius Savu.

Pentru operaţii vor fi amenajate zece săli dintre care două pentru ortopedie, două pentru chirurgie generală, două pentru ORL şi patru pentru chirurgie infantilă. În plus, zona va avea şi mai multe săli de pregătire pentru chirurgi.

Noua clădire va avea cinci săli pentru consultaţii, dar şi un serviciu de imagistică cu o sală de radiologie standard cu vestiare, o sală tomograf, o sală RMN, două săli pentru ecografie, o sală de interpretare/lectură şi două birouri pentru medici. Sălile cu tomograf şi RMN vor avea fiecare în plus şi o cameră de comandă şi una pentru pregătirea pacienţilor.

De asemenea, vor fi amenajate mai multe spaţii speciale dedicate activităţilor diurne de grup şi individuale ale copiilor, dar şi o bucătărie.

La primul nivel de la subsol va fi construită o parcare subterană cu aproximativ 70 de locuri, iar la al doilea nivel vor fi amenajate morga şi laboratorul anatomopatologic şi sterilizarea centrală a spitalului


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button