Un nou spital ar urma să se construiască în S4. Băluță: Fondurile pentru centrul de diagnostic și de tratament pentru tuberculoză sunt din PNRR

10 apr. 2024
293 afișări
Un nou spital ar urma să se construiască în S4. Băluță: Fondurile pentru centrul de diagnostic și de tratament pentru tuberculoză sunt din PNRR
Un nou spital ar urma să se construiască în S4. Băluță: Fondurile pentru centrul de diagnostic și de tratament pentru tuberculoză sunt din PNRR | Sursă foto: Daniel băluță/ Facebook

Primăria S4 a anunțat că ar urma să construiască un nou spital în aria administrată. Centrul de diagnostic și de tratament pentru tuberculoză ar urma să fie ridicat pe terenul unde în trecut a funcționat Pavilionul Zerlendi.

Banii necesari provin din fonduri nerambursabile PNRR.

Un nou spital ar urma să se construiască în S4

Noul spital pe care PS4 își dorește să-l realizeze se va afla pe Calea Șerban Vodă nr. 189. Administrația publică a anunțat că proiectul a debutat deja cu etapa de dezafectare a clădirii. Construcția este una veche de peste 130 de ani, aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Din acest motiv imobilul nu poate fi folosit cu destinația de unitate medicală.

Acest centrul pentru diagnostic și tratare va fi ridicat de către PS4, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și Ministerul Sănătății. Fondurile vor fi europene și nerambursabile, obținute din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Daniel Băluță a declarat că se simte onorat să se alăture demersului și că PNRR reprezintă o șansă pentru dezvoltarea țării:

A apărut PNRR, o șansă de dezvoltare pentru România în general, pentru București în mod deosebit, pentru că aici un număr extrem de important de oameni vin să se trateze. Ca urmare a acestor priorități am fost extrem de onorat să mă alătur demersului inițiat de Ministerul Sănătății și de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, de a realiza împreună, și este extrem de important acest lucru și acest cuvânt, împreună, în parteneriat acest nou spital. 

În mod evident prin această conlucrare reușim să economisim timp și să ne încadrăm în termenele impuse de acest program.

Conform informațiilor transmise de A3 CNN, noua unitate medicală va avea o capacitate de 115 paturi pentru pacienți.

Pe lângă acest spital, Primăria Sectorului 4 lucrează la acest moment la realizarea unei maternități la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan”. Confrom infromațiilor transmise de Primăriei, aceasta ar urma să aibă:

  • Trei secții de Obstetrică-Ginecologie – 101 paturi,
  • O secție de Neonatologie – 50 paturi (dintre acestea 8 vor fi folosite în sistem ATI, iar 12 vor fi special configurate pentru nou-născuții prematur),
  • O secție de Terapie Intensivă – 15 paturi.

De asemenea, maternitatea ar urma să furnizeze servicii de instruire și formare clinică pentru studenți.

Cookies