Un nou sistem „Kiss and Ride” în Sectorul 6. Strada Dealul Țugulea și arterele adiacente devin cu sens unic

31 mai 2023
2873 Afișari
Un nou sistem „Kiss and Ride” în Sectorul 6. Strada Dealul Țugulea și arterele adiacente devin cu sens unic
Un nou sistem „Kiss and Ride” în Sectorul 6. Strada Dealul Țugulea și arterele adiacente devin cu sens unic | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că un nou sistem „Kiss and Ride” a fost instalat în aria administrată. Sistemul folosit pentru îmbarcarea și debarcarea elevilor se află pe Strada Dealul Țugulea.

Un nou sistem „Kiss and Ride” apare în Sectorul 6

Administrația publică din Sectorul 6 a finalizat lucrările pentru realizarea unui nou sistem de îmbarcare/debarcare a copiilor, „Kiss and Ride”. Este a treia unitate de învățământ din sector unde acesta este implementat.

Până acum, am implementat acest proiect la încă două unități de învățământ: la Școala „Sfântul Andrei” și la Școala 279.

În ambele locații, părinții, dascălii, dar și locuitorii din zonele respective au fost mulțumiți de amplasarea culoarelor, transmite PS6.

Noul „Kiss and Ride” se va afla pe Strada Dealul Țugulea numărul 35, la Școala 156. Are o lungime de 35 de metri, iar aici pot fi oprite, simultan, un total de șapte mașini.

Acest culoar unic are rolul de a fluidiza traficul și de a ajuta la evitarea haosului creat atunci când cei mici sunt lăsați la școală.

Locurile de parcare de reședință erau ocupate, ori părinții blocau pur simplu strada cu autoturismele, cât își duceau ori își așteptau copiii să iasă de la ore, transmite PS6.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat miercuri 31 mai 2023, că trasarea marcajului pentru noul sistem „Kiss and Ride” urmează să fie finalizată joi, 1 iunie 2023.

Strada Dealul Țugulea va avea sens unic

Primăria Sectorului 6 a anunțat că alte trei astfel de coloare pentru îmbarcarea/debarcarea elevilor urmează să fie realizate de echipele din cadrul ADPDU Sector 6, până în luna august 2023.

Vor fi amplasate la următoarele unități de învățământ:

  • Școala 59 – Aflată pe strada Vlădeasa 9,
  • Școala 311 – aflată pe Strada Gârleni 9,
  • Școala Orizont – aflată pe Strada Mihaela Ruxandra Marcu.

Anunț important pentru șoferi:

Deoarece Brigada Rutieră avizează sistemul „Kiss and Ride” doar pe străzile unde este instituit sensul unic, atât Strada Dealul Țugulea, cât și arterele adiacente au fost reglementate cu sens unic.

Cookies