Un nou sens giratoriu se va construi în București, pe Șoseaua Berceni, în zona noii stații de metrou „Tudor Arghezi”

28 feb. 2022
6756 Afișari
Un nou sens giratoriu se va construi în București, pe Șoseaua Berceni, în zona noii stații de metrou „Tudor Arghezi”

Un nou sens giratoriu va fi construit la limita dintre București și Ilfov, pe Șoseaua Berceni, și va deservi stația de metrou Tudor Arghezi și parcarea de vizavi, anunță primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

„În urma studiilor de trafic, dar și solicitărilor primite din partea oamenilor care locuiesc sau lucrează în zonă, s-a luat decizia construirii unei astfel de girații.”, scrie primarul.

Conform planului găndit de autorități, cei care intră în București dinspre comuna Berceni își vor putea lăsa mașinile în parcarea la care se lucrează în prezent, și își vor putea continua drumul spre centrul orașului sau oriunde au treabă, cu metroul.

„Din parcarea nouă, vor trece printr-un pasaj pietonal pe sub Șoseaua Berceni și vor ajunge direct pe peronul stației de metrou Tudor Arghezi.”, mai scrie acesta.

Stația nouă de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2 Berceni – Pipera

Primăria Sectorului 4 anunța în ianuarie 2021 startul lucrărilor pe acest proiect care ar trebui să dureze doi ani.

Lucrările la noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni au debutat cu devierea reţelelor de utilităţi aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi a fost restricţionat, potrivit unui anunț al Primăriei Sectorului 4.

Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistența tehnică.

Primăria Sectorului 4 a atribuit, în aprilie 2021, asocierii Somet – TIAB – UTI – Construcții Erbașu contractul pentru edificarea stației de metrou, în valoare de 157,64 milioane de lei. Durata contractului de „Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură” este de 24 de luni.

 

Cookies