Noi sedii pentru Eliberare Paşapoarte, în Sectarele 1, 5 și 6. Sediul din Nicolae Iorga se închide

de:
02 iul. 2013
1137 Afișari
Noi sedii pentru Eliberare Paşapoarte, în Sectarele 1, 5 și 6. Sediul din Nicolae Iorga se închide

Adresa noilor puncte de lucru:
– Piața Amzei, nr. 13, sectorul 1
– Str. Constantin Miculescu, nr 14-16, sectorul 5
– Șos. Virtuții, nr 1-3, sectorul 6
Aici se vor primi cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice pentru cetățenii români cu domiciliul în România, în cazul primului pașaport sau înlocuirii celui expirat, indiferent de vârstă. Punctele de lucru vor funcționa zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30.

În Piaţa Amzei nr. 13 vor funcţiona şase ghişee pentru primirea cererilor, două ghişee pentru eliberarea paşapoartelor şi unul de relaţii cu publicul, iar în str. Constantin Miculescu nr. 14-16 şi în şos. Virtuţii nr. 1-3 câte un ghişeu pentru primirea cererilor de eliberare a paşapoartelor, la care se va efectua şi eliberarea acestora.

Eliberarea paşapoartelor se va face la punctul de lucru la care a fost depusă cererea, cu excepţia situaţiilor în care se optează – la momentul depunerii acesteia – pentru emiterea acestuia la sediul altui serviciu de paşapoarte ori a unui oficiu consular român din străinătate.

Începând cu 3 iulie, ghişeele de primire pentru eliberarea paşapoartelor din str. Nicolae Iorga nr. 27 (sectorul 1) îşi încetează activitatea, rămânând deschis doar un ghişeu pentru eliberarea paşapoartelor pentru care au fost depuse cereri anterior acestei date.

Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte din Sectorul 1 urmează să fie deschis în Piaţa Amzei nr. 13 în clădirea de la Evidenţa Populaţiei, după cum a decis recent Consiliul Local Sector 1. 

„Se aprobă atribuirea în folosinţă gratuită către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din subordinea Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti a unui spaţiu în suprafaţă de 200,47 mp., situat la etajul doi în imobilul din Piaţa Amzei nr. 13. Folosinţa gratuită se acordă pe o perioadă de 5 (cinci) ani, cu posibilitate de prelungire, în condiţiile legii”, se menţionează în hotărârea de Consiliu Local Sector 1 privind atribuirea sediului  către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple. 

O suprafaţă similară a fost oferită de către Sectorul 1 şi Patriarhiei Române pentru a funcţiona Protopopiatul I Capitală. 

Recent, Prefectura Bucureşti a anunţat că în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de lucru cu publicul şi asigurării unor condiţii adecvate activităţii de eliberare a paşapoartelor simple, în următoarea perioadă, activitatea de lucru cu publicul a Serviciului comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple se va muta din Str. Nicolae Iorga nr. 27 Sector 1 în Şos. Pipera Nr. 49 Sector 2, în clădirea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). De asemenea, vor fi deschise puncte de lucru la nivelul sectoarelor 1-6 ale Municipiului Bucureşti, unul din acestea urmând să funcţioneze în Piaţa Amzei nr.13. 

Deschiderea noilor puncte de lucru de la nivelul sectoarelor 1-6 se va face în funcţie de operaţionalizarea lor, întrucât sunt necesare lucrări de amenajare a spaţiilor şi de conectare la reţeaua voce-date, potrivit Prefecturii Capitalei. 

Cookies