ARHIVA B365

Un nou SCANDAL în lumea fotbalului. Patriţiu Abrudan şi Iuliu Mureşan, audiaţi la DIICOT UPDATE

UPDATE 12.20 Investigaţiile DIICOT vizează costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea, scrie ProSport. Potrivit sursei citate, FRF ar fi umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. 

„Pentru mine e surprinzător că a apărut acest caz. Nu am absolut nicio emoţie! Bilanţurile noastre financiare sunt depuse la Ministerul de Finanţe. Din punctul meu de vedere nu există această cauză”, a declarat Mircea Sandu, la ProSportLive.

UPDATE 12.10 Președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, s-a prezentat marți la sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiți de FRF de la FIFA. La intrarea în sediul DIICOT, Iuliu Mureșan a spus că nu știe de ce a fost chemat de procurori.

Marți dimineață, la sediul DIICOT a fost audiat și Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA. De asemenea, la audieri este așteptat și Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice.

Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

_______________________________________________________________________________-

DIICOT a început audierile încă de marţi dimineaţa, ele urmând să continue toată săptămâna. Primul chemat să răspundă la întrebări, în calitate de martor, a fost Patriţiu Abrudan, fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Potrivit România TV, tot marţi vor mai fi audiaţi Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj, şi Cornel Şfaiţer, preşedintele lui FC Botoşani.

Aceştia, alături de mulţi alţii care vor fi audiaţi zilele următoare, vor trebui să dea lămuriri despre faptul cum au dispărut peste un milion de euro, bani pe care FIFA i-a dat FRF, pentru dezvoltarea centrelor de juniori. Presupusele infracţiuni s-au comis în perioada 2010-2012, când preşedintele FRF era Mircea Sandu.

Procurorii susţin că a fost constituit un grup infracţional prin care s-a urmărit insuţirea sumei de peste un milion de euro proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, bani care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind tranferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button