ARHIVA B365

Un nou caz de corupţie la Sectorul 1. Vasile Moţoc şi alţi consilieri, suspectaţi de luare de MITĂ

UPDATE Conform unei declaraţii-martor, Vasile Moţoc, primarul interimar al Sectorului 1, ar fi primit mită 10.000 euro la finalul şedinţelor de Consiliu Local, iar ceilalţi 27 de consilieri locali câte 4.000 euro fiecare.

Potrivit declaraţiei-martor, un consilier personal ar fi înmânat banii primarului interimar şi consilierilor locali chiar în biroul fostului edil, Andrei Chiliman, acuzat şi el de fapte de corupţie. 

O angajată a Primăriei Sectorului 1 a făcut dezvăluirea în dosarul fostului primar Andrei Chiliman, anunţă România TV. 

De altfel, în același dosar, procurorii DNA Ploiești au audiat, în ultima perioadă, 16 consilieri locali de la Sectorul 1, toți suspecți de luare de mită, între care Marinela Adam, Mircea Iorgulescu, Cosmin Marius Fodoroiu, Mircea Dan Stăncescu, Steliana Dinu și Pavel Bogdan, informează Agerpres. 

Primarul interimar al Sectorului 1, Vasile Moţoc, a fost citat de procurori pentru a fi pus sub învinuire. Potrivit unor surse, Moțoc este suspectat de luare de mită, într-un dosar de corupție disjuns din cel în care este urmărit penal primarul Andrei Chiliman.

Ce avere are primarul interimar al Sectorului 1

Primarul interimar al sectorului 1, Vasile Moţoc, este membru al Partidului Social Democrat din anul 2003.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, edilul deţine, împreună cu soţia sa, patru terenuri agricole, de aproape zece mii de metri pătraţi, şi alte trei terenuri intravilane. Cei doi mai au în proprietate trei case. Cea mai mare, cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, este cumpărată în 2013, doar pe numele soţiei, deşi aceasta are un venit de 925 de lei lunar, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale.

Moţoc a absolvit Facultatea de Drept şi a urmat două cursuri de Master în acelaşi timp, între anii 2010 şi 2012.

Conducerea Primăriei Sectorului 1 a fost preluată de Vasile Moţoc, vara trecută, după ce Andrei Chiliman a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 1. Chiliman este acuzat de DNA că ar fi primit comisioane în schimbul atribuirii unor contracte publice. În acest mod, la Andrei Chiliman ar fi ajuns 670 de milioane de euro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button