LA MINE-N CARTIER

Un nou protest la Parcul Drumul Taberei: Lanţ uman în jurul parcului, organizat de Ştefan Florescu

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Evenimentul, autorizat de Primăria Municipiului Bucureşti, urmează să se desfăşoare duminică, 22 martie 2015, în intervalul orar 11.30 – 14.00, printr-un lanţ uman în jurul Parcului Drumul Taberei la care sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii Sectorului 6, interesaţi de soarta parcului. Protestul va avea loc la intrarea în Parcul Drumul Taberei, la intersecţia dintre str. Drumul Taberei şi str. Braşov. 

„Printr-un lanţ uman în jurul parcului vom atrage atenţia asupra abuzurilor actualei conduceri a Primăriei Sectorului 6 şi vom demonstra că putem fi Toţi pentru unul şi unul pentru toţi! Protestul se va desfăşura sub sloganul Vino şi tu! Sectorul 6 e şi sectorul tău”, a declarat pentru B365.RO preşedintele Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet”, Ştefan Florescu, organizatorul evenimentului autorizat de Primăria Capitalei, care a adăugat că este solidar cu cetăţenii care cer Primăriei Sectorului 6 ca Parcul Drumul Taberei să fie redeschis cât mai curând. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. „În luna martie a anului trecut, reprezentanţii autorităţii locale anunţau în mod ipocrit că lucrările la parc au fost finalizate în proporţie de 70% şi promiteau că, în a doua parte a anului 2014, bucureştenii se vor putea plimba din nou prin Parcul Drumul Tataberei. Cu toate acestea, parcul rămâne închis, iar conducerea primăriei Sectorului 6 se contrazice prin avansarea unor noi termene de finalizare, ba primăvara lui 2015, ba vara lui 2015. Noi cetăţenii, ce să mai credem sau, mai bine zis, cum să mai credem că se vor ţine de cuvânt? Sătui de dezinteresul pe care îl manifestă primarul Mănescu şi echipa sa încă de acum trei ani, de la începutul mandatului, trebuie să găsim o cale de a-i responsabiliza astfel încât să înţeleagă că nu ne pot ignora la infinit, în dispreţ total faţă de Sectorul 6 şi banul public pe care îl cheltuie după bunul plac”, a precizat Ştefan Florescu

Un alt protest la Parcul Drumul Taberei a avut loc şi în februarie

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Zeci de bucureşteni din Sectorul 6 au participat în urmă cu aproximativ o lună, la protestul organizat în parcul Drumul Taberei ca urmare a faptului că parcul este şi acum închis, deşi autorităţile locale au anunţat de multiple ori că lucrările se apropie de final. În mijlocul celor prezenţi la eveniment s-a aflat şi Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet”, unul din cetăţenii activi ai Sectorului 6 care semnalează, inclusiv în mediul virtual, problemele pe care le întâmpină în sector. El s-a arătat nemulţumit îndeosebi de faptul că, deşi administraţia locală a anunţat de nenumărate ori apropierea de finalizarea lucrărilor la Parcul Drumul Taberei, acesta este şi acum închis publicului. „Spaţiile verzi din interior au fost distruse, au apărut în locul lor betoane, fiare şi diverse structuri metalice! Se pare că în loc de parc, Primăria ne va oferi o promenadă plină de baruri şi restaurante, fiindcă respectivele platforme betonate asta anunşă, din nefericire! Este dreptul nostru, de cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, să ştim de ce se întârzie efectuarea lucrărilor, ce s-a întâmplat cu banii şi de ce am ajuns să ne ducem copiii în parcuri din alte Sectoare! Aşa zisa „modernizare” a distrus, în fapt, întregul Parc Drumul Taberei, parcul copilăriei mele! La asta nu pot rămâne niciodată indiferent!”, a acuzat atunci Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” care a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini de la eveniment.

 „Sectorul 6, care era cel mai verde sector din Bucureşti a ajuns să fie cel mai urât sector şi să nu avem un loc verde sau un spaţiu de relaxare pentru copii, tineri, bătrâni. Am ajuns în 2015, noi cetăţenii Sectorului 6, să fim codaşii Capitalei. De ce asta?”, se întreabă Ştefan Florescu, arătând cu degetul atât spre primarul în funcţie Rareş Mănescu, cât şi spre predecesorul său – Cristian Poteraş din mandatul căruia a pornit ideea modernizării Parcului Drumul Taberei. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Reamintim că în luna martie a anului trecut, reprezentanții autorității locale anunțau că lucrările au fost finalizate în proporție de 70% și promiteau că în a doua parte a anului 2014 bucureștenii se vor putea relaxa din nou în Parcul Drumul Taberei. Detalii aici.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button