Un nou protest împotriva câinilor maidanezi, în Capitală. VIDEO

de:
22 sept. 2013
0 Afișari
Un nou protest împotriva câinilor maidanezi, în Capitală. VIDEO

Oamenii îi cer preşedintelui ţării să promulge legea animalelor fără stăpân şi judecătorilor Curţii Constituţionale să respingă Contestaţia depusă la Legea maidanezilor, informează realitatea.net. 

Zeci de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a le cere autorităţilor să strângă câinii fără stăpân de pe străzi. Bucureştenii au ieşit din nou în stradă pentru a determina autorităţile să adopte măsuri pentru a aduna toţi maidanezii de pe străzile Capitalei, informează România TV.

„Banii ne-aţi luat, câinii i-aţi lăsat”, „Vrem legea lui Ionuţ”, „Ţara mea nu e coteţ”, sunt câteva dintre sloganurile protestatarilor.

Oamenii s-au adunat şi în semn de solidaritate pentru părinţii lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi, scrie rtv.net. 

În prezent, legea maidanezilor este blocată de sesizarea depusă la Curtea Constituţională a României de 30 de parlamentari din toate partidele politice. Un verdict din partea Curţii este aşteptat săptămâna viitoare. Dacă legea va fi declarată constituţională, va fi promulgată de şeful statului şi va intra în vigoare. În caz contrar, documentul va fi retrimis Parlamentului, unde trebuie pus în acord cu normele din Constituţie.

Vineri, iubitorii de animale au primit o lovitură grea. Adopţiile de la adapostul ASPA din Mihăileşti au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată, în urma unui control efectuat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţ şi Justiţie, alături de reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare (ANSVSA).

Parchetul de pe lângă Înalta Curte instrumentează cazul uciderii lui Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, de către câini. Parchetul susține însă, în ciuda celor anunțate de ASPA, că adopțiile pot continua, cel puțin în cazul câinilor aduși de astăzi în adăpost. Detalii, aici. 

Între timp, la adăpostul ASPA din Mihăileşti au fost descoperite nereguli grave: Câini cu răni acoperite de muște, câini morți, după cum B365.RO a scris aici. 

Cookies