ARHIVA B365

Protest în Piaţa Victoriei. Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 20.000

Update 21.30

La această oră, peste 20.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, unde au aprins luminile telefoanelor.

Manifestanţii strigă „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii” şi „Demisia”, „Nu vă fie frică, românii se ridică” şi „Nu cedăm”, suflă în vuvuzele şi flutură steaguri. Unii dintre sunt chiar înfăşuraţi în drapele.

 

În Piaţa Victoriei se află şi politicieni, precum liderul PNL Ludovic Orban.

Unii dintre protestatari au venit cu flori, pe care le-au împărţit jandarmilor.

Circulaţia rutieră este restricţionată în zona Guvernului.

Poliţiştii rutieri au deviat traficul pe Bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, la fel traficul de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei. Este complet închisă circulaţia pe strada Buzeşti către Piaţa Victoriei, la fel şi pe strada Paris, însă se circulă pe strada Lascăr Catargiu prin faţa sediului Guvernului către Statuia Aviatorilor. De asemenea, nu se mai permite viraj stânga prin centrul Piţei către Şos. N. Titulescu/B-dul Ion Mihalache, iar pe bulevardul  Lascar Catargiu a fost restric’ionat traficul de la Piaţa Romana..

Protestul a început încă de dimineaţă, când în faţa Guvernului erau câteva zeci de oameni, iar după-amiază au avut loc şi câteva incidente, după ce câţiva manifestanţi, nemulţumiţi de faptul că jandarmii montează garduri de protecţie, delimitând spaţiul pentru protest, au început să tragă de garduri. Un bărbat a fost lut de jandarmi şi dus la secţia de poliţie, fiind amendat cu 500 de lei.

„PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziţi şi pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. Nu ne intimidaţi, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecaţi până nu omorâţi pe cineva!”, scriu organizatorii evenimentului.

Zeci de mii de persoane au participat, vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, pe parcursul căruia au existat mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button