ȘTIRI

Un nou protest al taximetriştilor, în faţa Primăriei Capitalei, joi

Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI) organizeaza, joi, in intervalul orar 10,00 – 16,00, un protest in fata sediului Primariei Municipiului Bucuresti, informează Hotnews.ro.

Membrii ANTTI cer demisia directorului Directiei Transporturi din Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Ion Dedu, ca urmare a neimplicarii acestuia in desfasurarea activitatii serviciului public de transport public in regim de taxi, in conformitate cu obligatiile asumate prin Contractul de Gestiune Delegata, atribuit fiecarui transportator autorizat.

De asemenea, transportatorii si taximetristii independenti sunt nemultumiti si de neimplementarea si nerespectarea Legii 168/2010, fapt ce permite concurenta neloiala a taxiurilor neautorizate de PMB sa-si desfasoare nestingherite activitatea pe raza municipiului Bucuresti.

Redăm în continuare punctul de vedere al Direcției Transporturi:

„Dupa prelungirea autorizatiilor din 2010, un numar foarte mic de taximetristi, printre care si organizatorii protestului, au refuzat prezentarea documentelor legale, printre care si certificatele de atestarea fiscala, care sa dovedeasca plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat si bugetul local. In consecinta, nu le-au mai fost prelungite autorizatiile de taxi, solutiile instantelor pentru procesele respective – intentate de catre taximetristi – confirmand ca Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei a procedat corect.

Taximetristii respectivi au declansat o activitate continua de hartuire a reprezentantilor Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, prin procese in instanta si depunerea de plangeri penale la adresa responsabililor.

In ultimii patru ani, s-au inregistrat peste 200 de dosare initiate de SC Rompit Impex SRL pe rolul instantelor. 95% din cele incheiate cu solutie definitiva au fost castigate de Primaria Municipiului Bucuresti.

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei are atributii numai in ceea ce priveste autorizarea taxiurilor in Bucuresti. Nu are competente, potrivit legii, in verificarea altor operatori de taxi, fie ei autorizati de alte autoritati (de exemplu din comunele din Ilfov) sau neautorizati.

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei a respectat intocmai prevederile legale si principiile concurentiale ale activitatii de taximetrie, consemnand de fiecare data ca tariful este concurential si este stabilit de catre operatori, el fiind supus, conform legii, incadrarii unui tarif unic pe dispecerat, rezultat al mediei tarifelor transportatorilor”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button