Un nou protest al sindicaliştilor BNS la Palatul Cotroceni

de:
30 mai 2016
0 Afișari
Un nou protest al sindicaliştilor BNS la Palatul Cotroceni

Sindicaliștii afiliați Blocului Național Sindical (BNS) au încheiat acțiunea de protest luni, în jurul orei 13,40, după ce delegația BNS a fost primită de un consilier de stat.

Delegația BNS a prezentat unui consilier de stat, Pișcociu ( Gabriel Pișcociu — consilier de stat în cadrul Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă — Compartimentul Probleme Cetățenești n.r.) lista de probleme, cererile noastre explicite către președinte și instituția prezidențială. Am fost asigurați că acestea vor fi transmise președintelui așa cum astăzi, spre exemplu, am luat cunoștință faptul că în urma protestului nostru de miercuri, cu industria de apărare, la 48 de ore, președintele Iohannis avea un raport amănunțit cu toate probeleme pe care noi le-am ridicat. Urmează ca, în urma evaluărilor pe care le va face președintele, după fiecare din acțiunile noastre de protest, probabil la sfârșitul acestora, undeva pe la jumătatea săptămânii viitoare să ne comunice, în spațiul public sau printr-un demers pe care îl așteptăm de la domnia sa, cum își propune să soluționeze problemele pe care noi le revendicăm”, a spus președintele BNS, Dumitru Costin.

Costin a precizat că marți (31 mai—n.r.) va urma o altă acțiune de protest în fața Palatului Cotroceni. Este vorba despre protestul a 300 de membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe, AGROSTAR.

Pe de altă parte, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, a declarat că a transmis președintelui, prin intermediul consilierului cu care s-au întâlnit sindicaliștii, faptul că în Ministerul de Interne există un deficit de 20.000 de oameni. Totodată, acesta a subliniat că agenții de poliție primesc mașini cu foarte mulți kilometri la bord în timp ce șefii au mașini ultimul tip.

Ne-am întâlnit cu un consilier de stat într-o încăpere indecentă după părerea mea. Am făcut un kilometru și ceva ca să intrăm. Într-un final, l-am rugat pe consilier să-i transmită președintelui următoarele lucruri: avem în Ministerul de Interne un deficit de 20.000 de oameni astăzi. Mai nou acum văd că MAI a devenit o anexă a altor instituții și primește mașini cu foarte mulți kilometri, și de patru-cinci ani, care vor fi repartizate agenților de poliție, în timp ce șefii au mașini ultimul tip, ceea ce nu este în regulă”, a menționat Iulian Surugiu.

Acesta a solicitat și majorarea salariilor polițiștilor care nu au salariu de merit.

„La un agent de poliție este vorba de 2-300 de lei, nu este un efort mare bugetar și atunci ei pot să găsească o soluție. Iar dacă nu sunt bani să nu mai dea la ofițerii care au salarii destul de mari și să dea la agenți. Nu voi accepta sub nicio formă să nu se țină de cuvânt”, a menționat Iulian Surugiu.

Aproximativ 300 de sindicaliști afiliați Blocului Național Sindical (BNS) au protestat luni în fața Palatului Cotroceni, fiind nemulțumiți de legislația muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate).

___________________________________________________________________________________

Acțiunea de protest constă în pichetarea Palatului Cotroceni, respectiv sediul Președinției, între orele 11,00, — 14,00.

Președintele BNS, Dumitru Costin a declarat că în jurul orei 12,00 o delegație a sindicaliștilor va fi primită de o echipă de consilieri ai președintelui Klaus Iohannis.

În data de 24 mai, liderii Blocului Național Sindical au anunțat că vor începe mai multe acțiuni de protest în perioada următoare, la Palatul Cotroceni, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Seria protestelor a fost deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat între orele 11,00 — 14,00 sediul Președinției, împreună cu organizațiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.

Sursa: Agerpres

Cookies