BAZAR

Un nou proiect de regenerare urbană, implementat în Sectorul 6 pe o suprafață de 70.000 mp

„Cu ceva vreme în urmă am anunțat semnarea unui protocol cu CFR Infrastructură pentru preluarea unei suprafețe de teren care se află între Plaza România și Cora Lujerului, o suprafață de teren de 70.000 mp unde intenția mea, și avem și proiectul aproape finalizat, este realizarea unei zone pietonale unice în București, care va aduce extrem de mult interes pentru toți cei care locuiesc în proximitatea bulevardelor Timișoara și Iuliu Maniu. Va fi o zonă de promenadă, o zonă care va avea spții verzi dar și spații pietonale astfel încât timpul liber să se petreacă în condiții cât mai plăcute”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

CITEȘTE ȘI Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

Trei parcuri noi urmează a fi construite în Sectorul 6, a anunțat luni edilul Gabriel Mutu, în cadrul intervenției la „Ora primarului”, pe pagina de socializare. Acesta a precizat că, astfel, suprafața de spații verzi a Sectorului 6 va crește considerabil, adăugând totodată multiple funcțiuni pe care le vor oferi vizitatorilor. Randările privind noile amenajări din Parcul Ghencea, Parcul Calea Plevnei și Parcul Campus Universitar au fost prezentate în exclusivitate luni, la „Ora primarului”. DETALII, AICI. 

Edilul Mutu a precizat că, la nivelul Sectorului 6, în ultimii patru ani, au fost modernizați peste 400.000 mp de spații verzi, suprafață ce include reabilitarea tuturor parcurilor mari din sector. 

În Sectorul 6 a fost inaugurat, în decembrie 2019, singurul parc construit de la zero în București, după Revoluție – Parcul Timișoara, cu o suprafață de aprox. 20.000 mp. Parcul a fost construit în urma reconversiei unui fost teren industrial (aici funcționând anterior autobaza operatorului de salubritate Urban SA) în zonă verde. Parcul din Bd. Timişoara nr.10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.

IMPORTANT! Parcul este dotat şi un echipament calisthenics, cu ajutorul căruia pot fi lucrate mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp. Calisthenics oferă pe lângă fitness muscular și cardiovascular, îmbunătățirea abilităților psihomotorii cum ar fi echilibru, agilitate, coordonare.

În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului verde, la parcul din Bdul. Timişoara nr.10 a fost montat gazon rulou nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 234 arbori (platani, tei şi arţari) şi aprox. 1.600 arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate, şi sistem de supraveghere video, inclusive Wi-fi. Parcul beneficiază, de asemenea, de trei cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Vizitatorii au la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei. Detalii aici. 

Grădini suspendate pe blocuri și linia tramvaiului 41 înierbată – Proiecte noi de spații verzi în Sectorul 6

Grădini suspendate pe blocurile de locuințe și pe instituțiile publice, precum și înierbarea liniei d etramvai 41 – sunt două dintre cele mai ambițioase proiecte de amenajare a spațiilor verzi propuse de edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, proiecte ce au fost prezentate împreună cu randările aferente în cadrul unei intervenții la „Ora primarului” luni, 31 august 2020. Amănunte, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button