Un nou pasaj rutier se va construi în zona Str. Cristalului, Bragadiru. A fost lansată licitație pentru alte 5 pasaje rutiere pe drumurile naționale

17 feb. 2023
11248 Afișari
Un nou pasaj rutier se va construi în zona Str. Cristalului, Bragadiru. A fost lansată licitație pentru alte 5 pasaje rutiere pe drumurile naționale
Un nou pasaj rutier se va construi în zona Str. Cristalului, Bragadiru. A fost lansată licitație pentru alte 5 pasaje rutiere pe drumurile naționale. Imagine simbol: Pexels

La intersecția cu Strada Cristalului, Bragadiru din județul Iflov (în zona Strada Smârdan) ar urma să se construiască un nou pasaj rutier denivelat. Totodată, Ministerul Transporturilor a lansat licitație pentru alte 5 pasaje rutiere pe drumurile naționale, anunță secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu.

În zona Str. Cristalului, Bragadiru se va construi un nou pasaj rutier

Ministerul Transporturilor a transmis spre validare la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice) documentațiile de atribuire pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru încă 6 pasaje rutiere pe drumurile din România, anunță secretarul de stat în M.T, Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook.

Pentru Bragadiru, județul Ilfov, la solicitarea și în colaborare cu primarul Gabriel Lupulescu al acestui oraș, se va construi:

  • Pasaj rutier denivelat pe DN 6 (km 9+200) intersecție cu Strada Cristalului Bragadiru (zona Strada Smârdan). Localizare: orașul Bragadiru, județul Ilfov.

Alte 5 pasaje rutiere se vor construi pe drumurile din țară

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că, la solicitarea și în colaborare cu primaul Anghel Mihai al comunei Snagov, se va construi:

  • Pasaj rutier denivelat pe DN 1 (km 27+500) intersecție cu DJ 101B (km 11+200). Localizare: în zona satului Tâncăbeşti, județul Ilfov.

Pentru județele Prahova, Ialomița și Iași, se vor construi:

  • Pasaj rutier denivelat pe DN 2 (km 55+800) intersecție cu DN 2A (km 0+000). Localizare: în Municipiul Urziceni, județul Ialomița.
  • Pasaj rutier denivelat pe DN 1 (km 79+580) intersecție cu DJ 100F (km 0+000). Localizare: între localitățile Bărcăneşti și Bănești (spre Băicoi), județul Prahova.
  • Pasaj rutier denivelat pe DN 1 (km 80+700) intersecție cu DJ 720 (km 30+000). Localizare: între localitățile Bărcăneşti și Bănești (spre Florești), județul Prahova.
  • Pasaj rutier denivelat pe DN 28 (km 56+136) intersecție cu CF 613 Lețcani – Dorohoi (km 1+632). Localizare: între localitățile Podu Ilioaiei și Lețcani, județul Iași.

Cele 6 pasaje rutiere menționate mai sus sunt finanțate în proporție de 50% de Banca Europeană de Investiții.

„Este prevăzut un termen de 180 zile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și 60 zile pentru Proiectul de Autorizarea Lucrărilor de Construire”, conchide secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

„Licitație pentru încă un lot de pasaje rutiere pe drumurile naționale”. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu
„Licitație pentru încă un lot de pasaje rutiere pe drumurile naționale”. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu
Cookies