Un nou pas (firav) pentru metroul până în comuna Berceni. Cele 3 noi stații ale Magistralei M2 au studiul de prefezabilitate gata

23 nov. 2022
1134 Afișari
Un nou pas (firav) pentru metroul până în comuna Berceni. Cele 3 noi stații ale Magistralei M2 au studiul de prefezabilitate gata
Un nou pas (firav) pentru metroul până în comuna Berceni. Cele 3 noi stații ale Magistralei M2 au studiul de prefezabilitate gata / Sursă foto: PS4

Primăria Sectorului 4 dorește să extindă metroul dincolo de Șoseaua de Centură a Bucureștiului, către comuna Berceni. Astfel că, pe noul traseul al magistralei M2 vor fi realizate trei stații.

Un nou pas (firav) pentru metroul până în comuna Berceni

Pentru a dezvolta infrastructura de metrou și dincolo de Șoseaua de Centură, PS4 a decis ca noul traseul al magistralei M2, să se îndrepte către comuna Berceni.

Conform Studiului de Prefezabilitate, noul traseu va avea trei kilometri și va putea fi parcurs în 10 minute. La acest moment, secțiunea respectivă de drum este străbătură în 30-40 de minute la orele de vârf.

Primăria Sectorului 4 a contractat acest studiu în vederea realizării lucrărilor efective de extindere a magistralei. Aceasta urmează să facă legătura între nordul și sudul orașului.

Pe noul traseu urmează să fie realizate trei stații de metrou care vor avea câte două linii destinate traficului de călători. În total, noua infrastructură va putea asigura transportul pentru circa 10.000 de oameni pe zi.

Urmează să fie realizat Studiul de Fezabilitate

Pentru a anticipa tendința de dezvoltare a zonei de sud a Capitalei, pe următorii 20 de ani, au fost analizate trei potențiale opțiuni.

  • Metroul (subteran și suprateran),
  • Tramvaiul,
  • Autobuzul.

Astfel că, s-a constata că cel mai eficient mijloc de transport pentru zona de sud este reprezentat de metrou. Pentru această decizie au fost analizați următorii factori: lungimea traseului, durata de deplasare, fluidizarea și siguranța traficului, impactul zgomotelor și al emisiilor poluante asupra rezidenților, raportul beneficiu-cost și potențialul de dezvoltare.

În următoarea perioadă Primăria Sectorului 4 va realiza Studiul de Fezabilitate. Prin intermediul acestuia vor fi obținute informații despre:

  • Amplasamentele de stații,
  • Soluțiile tehnice recomandate pentru construcția efectivă a noilor stații de metrou ale magistralei M2.

Protocolul de colaborare dintre Sectorul 4 și Metrorex în ceea ce privește prelungirea magistralei M2 a fost semnat încă de anul trecut. Astfel că, aceasta va ajunge până în comuna Berceni, dincolo de Șoseaua de Centură.

De asemenea PS4 a anunțat că stația Tudor Arghezi, în continuarea căreia va fi prelungită M2, este aproape gata.

Cookies