Un nou parc public se amenajează în Bucureşti VEZI PROIECTUL

de:
22 iul. 2011
0 Afișari
Un nou parc public se amenajează în Bucureşti VEZI PROIECTUL

Parcul din cartierului Ion Creangă va fi amenajat între străzile Munţii Buzăului şi Juverdeanu pe o suprafaţă de circa 2 hectare. Lucrările vor fi realizate de firma Proms Concept Group SRL, desemnată câştigătoare în urma unei licitaţii la care au participat 7 societăţi. Contractul a fost atribuit la suma de 7,23 milioane de lei cu TVA, potrivit anunţului de atribuire publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice).

Terenul unde va fi amenajat parcul funcţionează, în prezent, ca spaţiu de depozitare a deşeurilor menajere, susţin autorităţile locale Sector 2.

Proiectul de amenajare a parcului Ion Creangă cuprinde asfaltarea mai multor alei, la care se adaugă plantarea de material dendrologic pe 1,6 hectare, montarea a 50 de bănci, 30 de coşuri de gunoi pentru colectare selectivă, plus amplasarea a 56 de stâlpi de iluminat cu alimentare solară. La acestea se adaugă patru spaţii de joacă, patru zone de recreere, piste pentru biciclişti şi patru infochioşcuri electronice. Lucrările de modernizare ar urma să fie finalizate în termen de opt luni.

Tot în cartierul Ion Creangă vor fi montate 48 de camere de supraveghere şi un sistem video integrat de monitorizare în valoare totală de 3,63 milioane lei. Zona supravegheată este delimitată de Şos. Colentina, linia de cale ferată Bucureşti-Constanţa, linia de cale ferată Obor-Constanţa şi Şos. Fundeni. În obiectul camerelor de supraveghere vor intra, de asemenea, şcolile 32 şi 41, Liceul Victor Babeş, străzile limitrofe complexurilor Europa, Carrefour, parcul Fundeni şi străzile limitrofe spitalului Fundeni.

Alături de Ion Creangă va fi modernizat, cu bani europeni, şi cartierul Baicului. Contractele cu finanţare prin POR (Programul Operaţional Regional) din cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au fost semnate la începutul lunii iunie de ministrul Elena Udrea şi primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. Investiţia în ambele cartiere se ridică la aproximativ 9 milioane euro.

Cookies