Un nou parc în Capitală, pe locul unui teren viran

de:
21 mart. 2011
0 afișări
Un nou parc în Capitală, pe locul unui teren viran

Parcul ecologic, pe care administraţia locală a Sectorului 2 intenţionează să îl amenajeze în zona Dobroieşti, în apropierea cartierului Pantelimon, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 2,2 hectare. În prezent, pe terenul viran se depozitează inclusiv deşeuri casnice, iar datorită caracterului insalubru, zona este atrăgătoare doar pentru câinii vagabonzi şi persoanele fără adăpost, se menţionează în proiectul tehnic elaborat de firma de specialitate pentru stabilirea detaliilor tehnice de execuţie a investiţiei. Vezi aici planul.

„Prin acest proiect se urmăreşte crearea unor spaţii optim rezolvate funcţional şi estetic, cu impact pozitiv deosebit asupra mediului natural şi social, mărirea confortului urban şi îmbunătăţirea calităţii mediului în concordanţă cu obiectivele generale ale Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”, se specifică în document.

Conform sursei citate, în Parcul Dobroieşti urmează să fie plantaţi 370 de arbori foioşi şi răşinoşi, 6.000 de arbuşti, 700 de metri liniari de gard viu, 10.000 de metri pătraţi de gazon şi 280 bucăţi de plante perene. La acestea se adaugă 28 de stâlpi cu panouri solare şi o instalaţie de irigat automatizată pe toată suprafaţa de spaţiu verde. „Sistemul de irigaţii automatizat este o instalaţie compusă din tubulatură de apă, electrovane,componente electrice şi aspersoare, destinat să aducă aportul zilnic de apă necesar supravieţuirii şi dezvoltării corespunzătoare a plantelor, în condiţiile climatice locale”, solicită administraţia locală. Vezi aici harta

Parcul Dobroieşti va fi dotat, de asemenea, cu 28 de bănci din lemn şi metal, patru mese de picnic, plus 30 de coşuri de gunoi. În interiorul parcului vor fi amenajate două spaţii de joacă pentru copii cu două balansoare, două leagăne duble, nisipar şi un tobogan şi zone de odihnă de 500 de metri pătraţi, inclusiv trei toalete ecologice. (Vezi dotările)

Potrivit caietului de sarcini elaborat de Primăria Sectorului 2, durata de execuţie a lucrărilor de amenajare a parcului Dobroieşti este de şase luni. Firmele interesate să se înscrie la licitaţie pot depune ofertele financiare până pe data de 28 martie inclusiv. Pentru amenajarea parcului, administraţia locală a anunţat că este dispusă să plătească până la 2,64 milioane lei inclusiv TVA (630.000 euro). „De regulă, folosim fonduri europene pentru proiecte mari. Aici nu am utilizat bani europeni pentru că a fost posibilitatea de a se lua de la Fondul de Mediu. Am făcut proiectul special pentru aşa ceva”, a explicat pentru B365.ro Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

Cookies