Un nou parc în București. Maidanul din curtea policlinicii de la Cetatea Histria a fost transformat

17 apr. 2022
7477 Afișari
Un nou parc în București. Maidanul din curtea policlinicii de la Cetatea Histria a fost transformat
Un nou parc în București. Maidanul din curtea policlinicii de la Cetatea Histria a fost transformat. Sursa foto: Facebook/ PS6

A apărut un nou parc în București. Maidanul aflat în curtea policlinicii de la Cetatea Histria a fost transformat într-o oază de verdeață, anunță Primăria Sectorului 6. Acest lucru a fost posibil după ce Administrația Ciucu a preluat terenul de la Primăria Municipiului București.

Un nou parc în București

PS6 anunță că în locul bălăriilor înalte cât casa, dar și a aleilor care erau sfărâmate de vreme a apărut acum o amenajare peisagistică modernă. Aceasta cuprinde: gazon, loc pentru șahiști, mese de ping-pong, aparate de fitness, băncuțe, dar și zone de relaxare.

A dispărut și gardul care era ruginit și a fost înlocuit cu o construcție joasă, demnă de noul parc din Sectorul 6 al Capitalei, care se întinde pe o suprafață de 5.500 mp.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 a declarat că înainte să fie amenajat parcul, „Aici era o șerpărie, o zonă pe care nici nu pot să o descriu”.

Maidanul din curtea policlinicii de la Cetatea Histria a fost transformat

Terenul era unul uitat, abandonat, cu gardul de metal ruginit. Zona era una evitată de oameni, nu căutată.

Astfel, a fost amenajată o suprafață de 5.500 mp cu:

  • gazon;
  • 35 de bănci – cu pergole care vor ține inclusiv plante cățărătoare;
  • au fost asfaltat aleile – alei de marnă;
  • coșuri de gunoi;
  • opt aparate de fitness;
  • două mese de ping-pong;
  • o toaletă;
  • un gard foarte mic.

„S-a muncit mult și arată complet diferit față de cum arăta înainte”, a declarat Ciprian Ciucu.

Amenajarea a fost gata în două luni. Pe data de 17 februarie muncitorii au intrat să curețe terenul, iar în data de 16 aprilie, parcul este finalizat.

ADPDU Sector 6 a realizat lucrările, iar acestea au fost proiectate de peisagiștii care sunt angajați în cadrul instituției la cererea primarului.

„Niciodată Primăria Sectorului 6 nu a avut o echipă proprie de astfel de specialiști. Ci se lucra cu cei contractați pe bani mulți”, transmite PS6.

Amenajările continuă și în alte zone

Lucrările de amenajare vor continua și în alte zone ale sectorului. În 2022 va fi reamenajată o bună parte din cartierul Drumul Taberei, care a suportat consecințele din cauza lucrărilor la metrou.

De asemenea, PS6 anunță că vor începe lucrările la Parcul Liniei, care în prezent este un teren industrial, dar care a fost recuperat de la CFR.

La blocul Materna există o amenajare în curs. Totodată, se va continua cu piațete în Prelungirea Ghencea, Favorit, Militari, Crângași și Giulești.

Cookies