Un nou parc este amenajat în București. Unde se va afla Parcul „La Cetate”

17 feb. 2022
12806 Afișari
Un nou parc este amenajat în București. Unde se va afla Parcul „La Cetate”
Un nou parc este amenajat în București. Unde se va afla Parcul „La Cetate”. Sursa foto: Unsplash

Locuitorii Capitalei vor avea parte în curând de un nou parc. Acesta este amenajat în Sectorul 6, în curtea Policlinicii de pe strada Cetatea Histria și se va numi „La Cetate”. Zona se afla până acum în stare de paragină, potrivit autorităților locale.

Un nou parc va fi deschis în Sectorul 6 al Capitalei. Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a anunțat pe Facebook faptul că angajații companiei au început procesul de curățare și igienizare a suprafeței pe care va fi amenajat noul parc de la începutul acestei săptămâni. Este vorba despre un teren de 8.000 de metri pătrați, situat în curtea Policlinicii situate pe strada Cetatea Histria numărul 12, în apropierea stației de metrou Constantin Brâncuși.

Parcul „La Cetate” ar urma să fie gata într-o lună

Acțiunea de igienizare realizată de ADPDU a început după ce terenul din curtea policlinicii a fost preluat în administrare de către primăria de sector. Potrivit postării Administrației Domeniului Public și Dezvoltării Urbane de pe Facebook curățarea zonei a presupus toaletarea arborilor din zonă, îndepărtarea vegetației spontane, precum și strângerea gunoaielor care „sufocau” zona, în vederea amenajării spațiilor verzi.

În data de miercuri, 16 februarie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a deplasat la fața locului și a discutat cu peisagiștii aflați la fața locului pe marginea proiectului care va fi amenajat în curtea policlinicii.

Astfel, aici urmează să fie amenajat un parc unde se vor afla spații de fitness, zone de relaxare, mese de șah, spații de recreere, zonă de promenadă dar și o zonă de primire pentru cei care vin la policlinică. Lucrarea ar urma să fie gata într-o lună, și urmează să fie realizată de primăria de sector.

ADPDU Sector 6 amenaejază o nouă zonă de promenadă în zona Stadionului Steaua

ADPDU Sector 6 amenajează un spațiu de promenadă în fața Stadionului Steaua, urmând ca lucrările să fie încheiate până în data de 24 martie în cazul în care vremea va permite acest lucru. Potrivit primarului de sector, promenada și o parte din stadion urmează să fie deschide permanent cetățenilor, urmând ca aici să fie organizate în viitor evenimente precum festivaluri de street food sau piațete de Crăciun, fiind necesar însă un acord între municipalitate și administratorul arenei.

Cookies