Un nou parc ar putea fi realizat în București. Proiectul de hotărâre se va discuta în ședința de joi a CGMB

27 mart. 2023
1254 Afișari
Un nou parc ar putea fi realizat în București. Proiectul de hotărâre se va discuta în ședința de joi a CGMB
Un nou parc ar putea fi realizat în București. Proiectul de hotărâre se va discuta în ședința de joi a CGMB | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primăria Municipiului București vrea să realizeze un nou parc în Sectorul 6. Pentru realizarea acestui spațiu verde administrația publică cere transmiterea unui imobil de aproape 11.400 de mp, din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului București.

Un nou parc ar putea fi realizat în Sectorul 6 din București

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București ce va avea loc joi, 30 martie 2023, se va discuta un proiect de hotărâre ce vizează realizarea unui nou parc în Capitală. Mai precis, în cazul în care proiectul se va concretiza, acesta va fi realizat în Sectorul 6.

Terenul pe care se dorește realizarea noului parc are o suprafață de 11.382 de mp și se află pe Bulevardul Doina Cornea (fostul Bulevard Vasile Milea) numărul 5G, Sectorul 6. Mai precis, în ședință se va dezbate:

Proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului General nr. 689/05.12.2022, privind solicitarea către Guvernul României de adoptare a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului din domeniul public al statului, in domeniul public al municipiului București.

Locul va fi amenajat de PS6

Conform informațiilor transmise de PMB, în cazul în care respectivul parc va fi realizat, amenajarea acestuia va fi realizată de către PS6. Parcul ar urma să fie realizat într-un termen de 24 de luni de la primirea respectivului teren în administrarea PMB.

Iată ce lucrări vor fi realizate dacă imobilul va fi obținut:

  • Realizarea spațiilor de agrement și odihnă,
  • Plantarea de flori și de arbori,
  • Reamenajarea aleilor existente,
  • Realizarea de noi alei,
  • Instalarea de mobilier, coșuri de gunoi și bănci.

Sumele necesare pentru realizarea lucrărilor și amenajarea spațiului vor fi asigurate fie de la bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului București, fie din alte surse legal constituite.

Persoanele interesate de acest proiect pot afla mai multe informații accesând ACEST link.

Cookies