Un nou parc ar putea fi amenajat pe Bulevardul Basarabia din București. Primăria S2: Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate

01 nov. 2023
4902 Afișari
Un nou parc ar putea fi amenajat pe Bulevardul Basarabia din București. Primăria S2: Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate
Un nou parc ar putea fi amenajat pe Bulevardul Basarabia din București. Primăria S2: Consiliul Local a aprobat Studiul de Fezabilitate | Sursa foto: Facebook - PS2

Primăria Sectorului 2 anunță că un nou loc de joacă și de recreere ar putea fi amenajat pe Bulevardul Basarabia nr. 98 A, 98 C. Terenul este înacadrat ca spațiu verde și are o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați. În prezent, este o zonă neglijată și se află într-o stare avansată de degradare.

Un nou parc ar putea fi amenajat pe Bulevardul Basarabia

Primăria Sectorului 2 anunță, pe Facebook, că un teren cu o suprafață de 2.132 de metri pătrați, situat pe Bulevardul Basarabia nr. 98 A, 98 C, ar putea să se transforme într-un parc.

Locuitorii din zonă au cerut acest lucru printr-o petiție care a fost semnată de zeci de persoane.

Amenajarea acestui parc vine în sprijinul locuitorilor care vor să-și petreacă timpul liber în natură fără să fie nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a se bucura de un spațiu verde.

Terenul se află în prezent în proprietate privată și aparține unei companii din sectorul energetic. Zona se află într-o stare avansată de degradare, fiind plină de vegetație uscată și deșeuri menajere.

PS2 își dorește să redea spațiul comunității și, din acest motiv, au început demersurile în vederea exproprierii.

În ultima ședință a Consiliului Local Sector 2 a fost aprobat Studiul de Fezabilitate. Acesta va sta la baza exproprierii.

Pentru amenajarea spațiului verde trebuie să se urmărească următorii pași:

  • Igienizarea terenului,
  • Plantarea mai multor arbuști, gard viu și flori,
  • Instalarea unui sistem de irigare,
  • Montarea cișmelelor și a mobilierului urban nou (bănci, coșuri de gunoi etc.),
  • Refacerea sistemului de iluminat,
  • Amenajarea unui loc de joacă, o zonă de sport în aer liber și o zonă de promenadă,
  • Montarea unei toalete automată etc.

Primăria Sectorului 2 mai spune că proiectul este esențial pentru comunitate.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies