Un nou parc a apărut în Sectorul 6. Primele imagini cu noul spațiu verde apărut în locul complexului Geo Center

04 iun. 2022
23732 Afișari
Un nou parc a apărut în Sectorul 6. Primele imagini cu noul spațiu verde apărut în locul complexului Geo Center
Un nou parc a apărut în Sectorul 6. Primele imagini cu noul spațiu verde apărut în locul complexului Geo Center. Sursa foto: Facebook

Complexul comercial Geo Center, ridicat pe strada Prelungirea Ghencea, a fost ras complet de pe fața pământului, în locul său fiind ridicat un spațiu verde. Procesul de demolare și de amenajare a noului parc a durat două luni, dorința autorităților fiind de a transforma acest teren „într-un loc civilizat”, după cum a declarat în luna aprilie primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Un nou parc a apărut în Sectorul 6. Terenul unde se afla complexul comercial Geo Center, amenajat ilegal, a fost transformat într-un spațiu verde destinat locuitorilor din zonă. Situat pe strada Prelungirea Ghencea, complexul Geo Center a funcționat ilegal aproape trei decenii până să fie demolat de autorități la data de 15 aprilie. Destinația acestui teren a fost decisă de autorități fără să se mai organizeze licitarea spațiului către alți comercianți care să ridice aici magazine în legalitate.

Un nou parc a apărut în Sectorul 6. Imagini cu spațiul verde amenajat lângă Prelungirea Ghencea

În acest sens, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a postat primele imagini cu parcul ce a fost amenajat pe terenul unde se afla complexul Geo Center.

„Aici a fost, ani și ani de zile, un complex (?) comercial care a funcționat ilegal, nederanjat de nimeni. Înainte și după…
Am făcut în locul lui încă un parculeț. Mergem mai departe cu politica de a ne lua spațiul public înapoi și de a-l reda oamenilor.”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

De amenajarea spațiului verde s-a ocupat ADP Sector 6, care a precizat încă de la jumătatea lunii mai că aici vor fi amenajate bănci, un loc de joacă pentru copii dar și un spațiu verde.

Geo Center reprezintă un complex comercial care a funcționat de 28 de ani fără autorizații pentru activitate. Acesta se afla într-o zonă din Capitală cunoscută pentru numărul mare de magazine și depozite de mobilier și articole pentru locuință.

Cookies