ARHIVA B365

UN NOU MINISTRU la Cultură. Ce nume sunt vehiculate

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că va trimite marţi către Cotroceni  noua propunere pentru funcţia de ministru al Culturii.

„Legat de ultimele discuții în jurul demisiei Ministrului Culturii: E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat.

Viața merge înainte. Reformele vor continua și în cultură și în alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marți voi trimite domnului Președinte revocarea din funcție a d-lui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu.

Fiecare, însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru, al fiecăruia, de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!”, scria premierul pe Facebook, înainte de Paşti.

În momentul de faţă, trei nume sunt vehiculate pentru a-i lua locul lui Vlad Alexandrescu. Primul este cel al Corinei Şuteu, actual secretar de stat în minister, relatează Stirile TVR.

Potrivit unor surse guvernamentale, şi alte două persoane sunt în cărţi. Este vorba despre Mihai Ghyka, şi el secretar de stat în Ministerul Culturii, şi  Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button