ȘTIRI

Un nou maraton al vaccinării se organizează la doi pași de București. Unde are loc evenimentul

Un nou maraton al vaccinării se organizează la doi pași de București. Evenimentul începe vineri, va dura trei zile, iar programul va fi unul extins cu patru ore, respectiv între orele 8:00-24:00. Vaccinarea are loc doar cu buletinul, fără programare.

Un nou maraton al vaccinării se organizează la doi pași de București

Consiliul Județean Ilfov se implică și mai mult în campania de vaccinare națională împotriva COVID-19 prin organizarea unui maraton al vaccinării care va dura trei zile.

Obiectivul principal al acestui eveniment este creșterea ratei de vaccinare la nivelul județului Ilfov,  iar acest lucru se poate realiza prin imunizarea unui număr cât mai mare de cetățeni rezidenți ai județului și prin mărirea gradului de conștientizare a importanței vaccinării în râwndul populației încă nevaccinate. Ne propunem vaccinarea a 800 de persoane pe zi, pe durata maratonului.

Unde are loc evenimentul

Evenimentul va avea loc la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea (strada Studioului, nr 5, Buftea, județul Ilfov), în weekendul 14-16 mai 2021, iar programul va fi unul extins cu patru ore, respectiv între orele 8:00-24:00. Vaccinarea se va realiza cu serurile Pfizer-BioNTech sau Moderna, doar cu prezentarea cărții de identitate valabile, fără programare.

Între orele 22:00-24:00, persoanele care se îndreaptă spre centrul de vaccinare Buftea sunt exceptate de la restricțiile de trafic impuse de starea de alertă, la fel și cei care pot face dovada vaccinării.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare și până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de vaccin (37.823 Pfizer BioNTech și 17.790 Moderna). 22.692 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin și 17.790 persoane au efectuat și rapelul.

Evenimentul se adresează și grupurilor defavorizate, respectiv persoanelor cu dizabilități și/sau care sunt greu deplasabile. În acest sens, există chiar și un protocol de colaborare semnat între Primăria orașului Buftea și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, prin care echipele mobile cu personal medical efectuează  acțiuni de vaccinare împotriva Covid-19 pe toată raza județului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile și personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din județul Ilfov, arondate de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 au fost la domiciliu, și au fost efectuate 3500 de vaccinări în centre rezidențiale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button