Un nou manager al Teatrului Nottara. Cine este Alexandru Mâzgăreanu, regizorul în vârstă de 35 de ani, numit temporar de primarul Nicușor Dan în locul Marinelei Țepuș

02 mai 2022
411 Afișari
Un nou manager al Teatrului Nottara. Cine este Alexandru Mâzgăreanu, regizorul în vârstă de 35 de ani, numit temporar de primarul Nicușor Dan în locul Marinelei Țepuș
FOTO: Facebook Alexandru Mâzgăreanu

Teatrul Nottara are un nou manager începând de luni, 2 mai, anunță primarul Nicușor Dan.

Noul manager numit interimar este Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, un tânăr regizor din cadrul teatrului, care la doar 35 de ani a regizat peste 30 de piese de teatru și a câștigat mai multe distincții interne și internaționale. Vechiul manager al teatrului, Marinela Ţepuş, teatrolog, care conducea Teatrul Nottara de 10 ani, a fost evaluată cu notă sub 7 şi a fost, conform legii, demisă, iar contestația i-a fost respinsă.

În perioada 6 – 12 aprilie, Primăria Municipiului Bucureşti a evaluat activitatea a 16 manageri de instituţii de cultură din Capitală subordonate municipalităţii.

Primarul Nicușor Dan a ales să-l numească temporar pe Alexandru Mâzgăreanu, „având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale”.

„Domnul Mâzgăreanu a luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018 și a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER. A regizat piese de teatru aparținând lui Shakespeare, Molière, Gogol, Caragiale, Mihail Sebastian”, a scris edilul pe Facebook, urându-i succes noului manager și adresând bucureștenilor invitația de a merge la teatru.

O sută de angajaţi ai Teatrului „C.I. Nottara” îi solicitaseră însă primarului general Nicuşor Dan, printr-o scrisoare, să o numească în funcţia de director general al instituţiei pe actriţa Victoria Cociaş ca urmare a respingerii contestaţiei Marinelei Ţepuş după evaluarea recentă. Teatrul Nottara a fost evaluat de Corpul de Control al primarului general după ce 15 actori și alți angajați contestau competențele vechiului manager Marinela Țepuș.

Cookies