BAZAR

Un nou loc pentru plimbări cu vaporaşul în Bucureşti

Anunţul a fost făcut de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, marţi, cu ocazia prezentării bilanţului primului an de mandat. În prezent, pe lacul IOR bucureştenii se pot da atât cu bărcuţele, cât şi cu hidrobicicletele.

„În cel mai scurt timp vor apărea şi nişte vaporaşe pe lacul IOR”, a declarat Negoiţă, fără însă a preciza exact câte şi nici perioada când vor fi aduse noile vaporaşe în IOR.

În prezent, bucureştenii se pot plimba cu vaporaşele pe lacul Herăstrău, debarcaderul din parc fiind deschis începând cu data de 1 mai 2013. La Debarcaderul Central (intrarea Pavilion H) sunt disponibile pentru bucureşteni navele Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmboviţa şi Aurora, cu o capacitate totală de 430 de locuri. 

Citeşte şi „Inima albastră” a Capitalei: Cât va costa amenajarea noilor zone de loisir din Bucureşti. 

Bucureştenii scapă de ţânţari, în parc

Edilul Sectorului 3 a menţionat de asemenea că bucureştenii care vor merge în parc vor scăpa, anul acesta, de „focarul” de ţânţari întrucât lacul IOR a fost decolmatat, întreg luciul de apă fiind acum curăţat. 

Totodată, primarul Negoiţă a anunţat ca prioritate pentru protejarea spaţiului verde şi a populaţiei o soluţie ce constă în diminuarea prafului de pe străzi, respectiv prin instalarea unor pereţi de beton armat în jurul spaţiilor verzi astfel încât, atunci când plouă, noroiul să nu mai fie adus pe carosabil şi, ulterior, împrăştiat de maşini. „Aceşti pereţi de beton armat au rolul să împiedice pământul să ajungă pe alei şi apoi în reţeaua de canalizare. Acest pământ e luat de maşini, transformat în praf când se usucă şi, apoi, este băgat în casele noastre”, a explicat Negoiţă. 

Cu prilejul pezentării bilanţului primului an de mandat, primarul Sectorului 3 a menţionat că prioritatea administraţiei locale din acest an rămâne reabilitarea termică a blocurilor unde sunt direcţionate fonduri de circa 90% din bugetul de investiţii din 2013, Acesta a precizat că în perioada 2012-3013 au fost deja reabilitate termic 162 de blocuri, iar în prezent sunt în curs de execuţie lucrări la alte 133 de imobile. 

Un alt capitol amintit de edilul Sectorului 3 în bilanţul său a fost scutirea cetăţenilor de la plata taxei gunoiului menajer. În acest sens, Negoiţă a arătat că prin eliminarea taxei pe gunoi menajer „peste 10 milioane de euro rămân în fiecare an în plus în buzunarele cetăţenilor din sectorul 3”. Cu toate acestea, contractul cu firma lui Prigoană pentru toate serviciile de curăţenie a străzilor şi lucrări de deszăpezire a fost scumpit cu 60%, după cum B365.ro a scris aici. 

De asemenea, edilul Sectorului 3 a menţionat că îşi doreşte o mai bună colaborare cu Primăria Capitalei, mai ales în ceea ce priveşte gesionarea problemei câinilor comunitari, dar şi a Centrului Vechi. În ultimul timp, Negoiţă i-a făcut mai multe reproşuri primarului general Sorin Oprescu pe tema lucrărilor de reabilitare a centrului Capitalei pe care le consideră nu de cea mai bună calitate. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button