Un nou loc de promenadă în București. Investiții de 15 milioane de lei pentru amenajarea Lacului Morii

16 apr. 2021
249 afișări
Un nou loc de promenadă în București. Investiții de 15 milioane de lei pentru amenajarea Lacului Morii

Promenada Lacului Morii va fi amenajată cu 15,6 milioane de lei, după ce Consiliul Local a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre în acest sens. Se anunță schimbări importante în Sectorul 6.

 

Hotărârea pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici la faza de Proiect tehnic de execuţie pentru acest obiectiv de investiţii a fost adoptată cu 24 de voturi pentru.

„Reintegrarea urbană şi reamenajarea promenadei Lacului Morii cu o lungime de 2.155 ml, prin extinderea suprafeţelor de spaţii verzi şi amenajarea unor spaţii de agrement, reprezintă în continuare o prioritate pentru autoritatea locală. Acest proiect vizează reintegrarea zonei în circuitul de agrement destinat locuitorilor din cartierele din apropiere (Crângaşi, Giuleşti, Militari), localizate într-una din cele mai aglomerate zone din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti. Urmare a întocmirii proiectului tehnic, s-a constatat necesitatea actualizării documentaţiei tehnico-economice, valoarea totală de investiţie fiind de 15.666.332,73 de lei, TVA inclus, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 9 luni”, stipulează referatul de aprobare al hotărârii.

Aceasta actualizează indicatorii tehnico-economici aprobaţi prin hotărârea Consiliului Local nr. 100 din martie 2019, conform căreia valoarea estimată a investiţiei era de aproape 23 de milioane de lei, cu TVA.

„În esenţă este vorba de o optimizare a costurilor la amenajarea peisagistică de pe Lacul Morii. Asta ne va permite să dăm drumul la licitaţie, preţul să fie mai bun şi calitatea lucrărilor un pic mai bună”, a spus primarul Ciprian Ciucu.

În altă ordine de idei, el a menţionat că a discutat miercuri cu primarul general, Nicuşor Dan, precizând că au agreat ideea unui concurs de soluţii pentru insula de pe Lacul Morii.

„Am agreat să venim cu un concurs de soluţii care să fie extins, să nu se refere doar la insulă, ci la o arie puţin mai largă, pentru că în zonă sunt şi terenuri pe care le are PMB în afară de insulă şi atunci s-ar justifica”, a declarat Ciprian Ciucu.

Cookies