Un nou lanţ de cafenele vine în România

de:
22 aug. 2014
0 afișări
Un nou lanţ de cafenele vine în România

În următoarea perioadă, noi retaileri vor deschide magazine în Bucureşti Mall şi Plaza România, cele mai vechi centre comerciale de acest fel din România. Cel mai important chiriaş atras în cele două malluri este lanţul de cafenele Kahve Dünyası din Turcia, anunţă Economica.net.

Spre deosebire de celelalte cafenele, Kahve Dünyası oferă, pe lângă cafeaua turcească, o gamă variată de sorimente de ciocolată. În afară de Turcia, lanţul a mai deschis o cafenea în 2011 la Londra, în Picadilly Circus, într-un spaţiu închiriat de la Familia Regală a Marii Britanii.

În spatele acestui lanţ de cafenele stă un important producător de ciocolată industrială din Turcia – Altınmarka. Bazele companiei au fost puse în 1992 de către Birol Altinkilic, iar prcesarea boabelor de cacao a început în 1994.

Altinkilic a reuşit să pună bazele unui business de 600 de milioane de dolari pe an, cu operaţiuni concentrate pe cacao: produse din ciocolată industrială, produse finite din ciocolată, lanţ de cafenele, unităţi de prăjire a cafelei, de producţie a îngheţatei, o brutărie, dar şi o companie de construcţii.

Cele mai vechi malluri din Bucureşti, Bucureşti Mall şi Plaza România, au început lucrările de renovare în primăvara acestui an, deşi planurile au fost anunţate încă din 2012.

Anchor anunţă acum că lucrările de modernizare ale celor două malluri – Bucureşti Mall şi Plaza România continuă. „40% din suprafată construită a centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România este deja în curs de renovare. (…) În acest moment, 90% din suprafata închiriabilă a celor doua centre este contractată şi agreată”, se arată într-un comunicat al companiei, remis B365.ro.

Cookies