Un nou însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, de luna viitoare

de:
23 iun. 2014
0 afișări
Un nou însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, de luna viitoare

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro, că din luna iulie în România va fi trimis un nou însărcinat cu afaceri, Dean Thompson, până la sosirea noului ambasador.

Dean Thompson a fost consul general in Calcuta, India si a gestionat activitatile de informare a Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton.

Dean Thompson are studii universitare in domeniul stiintelor politice, specializat pe problemele cu Rusia, pe securitate internationala si studii strategice.

Inainte de a ocupa postul de consul general in Calcuta, noul insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti a ocupat functiile de Director la Executive Secretariat Staff, Deputy Director – 24 Hour Watch, Director- Crisis Management Staff si Deputy Director, Executive Secretariat IRM la Departamentul de Stat al SUA.

Thompson a fost si Economic and Commercial Section Chief la Ambasada SUA in Colombo, Sri Lanka, precum si Political Officer la Ambasada SUA din Asuncion, Paraguay, potrivit profilului acestuia de pe reteaua LinkedIn.

In perioada 2009-2010, acesta a ocupat functia de Director, Executive Secretariat Staff la Departamentul de Stat al SUA, unde a gestionat activitatile necesare pentru sustinerea Secretarului de Stat Hillary Clinton in misiunile sale diplomatice.

Anterior acestei functii, Dean Thompson a monitorizat evenimentele de la nivel global 24 de ore, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an (Functia Deputy Director – 24 Hour Watch) in slujba lui Condoleezza Rice, secretarul de stat american in functie in perioada respectiva.

Cookies