Un nou hotel pe C. Dorobanţi şi o clădire de birouri, pe Magheru

de:
06 apr. 2011
5 afișări
Un nou hotel pe C. Dorobanţi şi o clădire de birouri, pe Magheru

Unul dintre Planurile Urbanistice Zonale supuse atenţiei bucureştenilor se referă la două loturi de pe Calea Dorobanţi, la numerele 27-29 şi 31-33. Amplasamentul se află într-una din zonele protejate ale Municipiului Bucureşti, de aceea cele trei clădiri care ar urma să ocupe aproximativ 2.500 de metri pătraţi ar trebui să ţină cont de specificul zonei.

Cu toate că în zonă indicatorii urbanistici reglementaţi prevăd doar clădiri cu o înălţime maximă de 16 metri, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a avizat proiectul pentru trei clădiri cu trei, patru, respectiv nouă etaje. De asemeni, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a avizat proiectul, cu menţiunea că trebuie respectat caracterul zonei Căii Dorobanţi – bulevard „haussmanian de ţesut”. Mai exact, clădirile nu pot avea „suprafeţe vitrate de mari dimensiuni (perete cortină), sunt interzise imitaţiile de materiale, sau utilizarea improprie a materialelor (placaje ceramice sau suprafeţe metalice strălucitoare), utilizarea culorilor stridente”.

Aceleaşi obligaţii sunt prevăzute şi pentru clădirea de birouri avizată în zona protejată a bulevardului „modernist” Magheru, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la nr. 17-19, pe o suprafaţă de 333 de metri pătraţi. Aici este vorba de o clădire destinată birourilor şi spaţiilor comerciale, ce ar urma să aibă o înălţime de maxim 24 de metri, şi care va păstra o cale de acces pentru Sala Omnia. Clădirea este proiectată de firma Western Outdoor, firmă deţinută chiar de preşedintele Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Municipiului Bucureşti, arhitectul Sorin Gabrea.

De altfel, chiar săptămâna trecută, aceeaşi firmă a arhitectului Sorin Gabrea, preşedinte al Comisiei de Urbanism, a cerut acestei Comisii aprobarea pentru construirea unei clădiri de nouă etaje într-o zonă de protecţie a monumentelor istorice.

Citeşte şi Membrii Comisiei de Urbanism îşi aprobă contracte de milioane de euro pentru propriile firme, din banii Municipiului Bucureşti.

Cookies