ARHIVA B365

Un nou director general la Tarom. CINE ESTE

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi, revocarea lui Christian Heinzmann şi a lui Tiberiu Ţiclea din calitatea de administratori, anunţat compania în 10 mai.

„Am primit de la Consiliul de Administraţie al companiei (Tarom n.r.) nişte veşti. S-a finalizat prima parte a procedurii de selecţie pe 109 (OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice n.r.). Au fost selectaţi adjunctul CEO-ului, domnul Sorin Buşe, directorul administrativ Paul Gurău, directorul de marketing Costin Ciotec şi directorul tehnic Dorin Necula. Urmează aşa cum scrie acolo selectarea directorului general care se face obligatoriu printr-o firmă de recrutare. Până atunci, din câte am înţeles, din cei deja selectaţi, cel mai probabil Sorin Buşe, pentru că este şi decizia Consiliului de Administraţie, va prelua prerogativele de director general”, a spus Dan Costescu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Costescu a afirmat că Ministerul Transporturilor şi companiile lui trebuie să ‘înceapă să fure manageri şi personal de la companiile private aşa cum acestea au făcut ani la rândul de la companiile de stat’.

Şeful de la Transporturi consideră că experienţa cu un singur manager numit prin procedurile prevăzute de OUG 109 nu duce întotdeauna la succes şi că sunt sisteme greu de reformat, care nu pot fi realizate cu un singur om, existând astfel riscul ca ‘acesta să fie absorbit de către sistem, oricât de bun ar fi’. Detalii, pe realitatea.net. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button