ȘTIRI

Un nou criteriu de deschidere a școlilor: gradul de vaccinare al personalului, a anunțat Iohannis

În condițiile în care de luni, 8 noiembrie, elevii revin din vacanță, Iohannis a anunțat că se va introduce un nou criteriu pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică. Astfel, va fi verificat gradul de vaccinare al personalului, însemnând profesori sau angajați auxiliari. Șeful statului nu a dat mai multe amănunte, însă, la scurt timp, a venit cu explicații ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Iohannis a anunțat joi seara un criteriu nou care se va introduce pentru a fi deschise școlile cu prezență fizică. Ordinul de ministru va fi emis mâine, a mai spus șeful statului.

Prag de vaccinare 60% în școli. Jumătate din școli se încadresază

Sorin Cîmpeanu a declarat, la scurt timp, că se va cere un prag de 60% pentru ca o școală să fie deschisă.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe grupul de comunicare cu presa al ministerului, relatează Edupedu.ro.

Ministrul Cîmpeanu a mai declarat, într-o intervenție la Antena 3, că 54% dintre școlile și grădinițele din România se încadrează în acest prag, conform raportărilor de vinerea trecută.

„Se încheie vacanța școlară. La finalul săptămânii vacanța nu va fi prelungită și, de luni, unde condițiile sanitare o permiet, elevii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță.

Va fi introdusă o nouă condiție pentu prezența fizică – gradul de vaccinare a personalului școlii. Vaccinarea e singura șansă pentru a depăși pandemia. În vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei. Pandemia nu s-a încheiat, însă noi avem soluția: ea se numește vaccinare.”, a afirmat președintele Iohannis, într-o declarație susținută la Cotroceni.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunțase că vor începe școlile de la 8 noiembrie, când se încheie vacanța de 2 săptămâni dată elevilor în contextul Covid. Ministrul a amânat însă până vineri un răspuns legat de școlile care vor începe fizic și cele care vor învăța în regim online.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button