Un nou control la stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3. Garda de Mediu a amendat societatea de 17 ori, în perioada 2020-2022

08 mai 2022
206 Afișari
Un nou control la stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3. Garda de Mediu a amendat societatea de 17 ori, în perioada 2020-2022
Un nou control la stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3. Garda de Mediu a amendat societatea de 17 ori, în perioada 2020-2022 | Sursă foto: Facebook-Garda de Mediu

Garda Națională de Mediu a anunțat că va efectua un nou control la stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3. În perioada 2020 – 2022 societatea a fost controlată de 14 și a primit numeroase sancțiuni contravenționale.

Stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 3, amendată de 17 ori

În perioada mai 2020 – aprilie 2022, stația de sortare din Sectorul 3, ce este deținută de SD3 SALUBRITATE SI DESZAPEZIRE S3 S.R.L. a fost controlată de către comisarii Gărzii de Mediu de 14 ori.

În urma acestor controale efectuate, societatea a fost sancționată cu 17 amenzi contravenționale. Acestea au ajuns la valoarea totală de 945.000 de lei.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Marioara Artemis Gătej, a declarat că cetățenii ce locuiesc în zona respectivă fac sesizări aproape zilnic. Aceștia sunt deranjați de disconfortul olfactiv generat de funcționarea acestei stații.

Vom continua să verificăm societatea respectivă și să sancționăm ilegalitățile, până când vor fi remediate toate problemele, a declarat Marioara Artemis Gătej.

Garda de Mediu va efectua un nou control

În cadrul ultimului control ce a fost efectuat la începutul lunii aprilie societatea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 160.000 de lei.

De asemenea, a fost aplicată și sancțiunea complementară de suspendare a activității, până la obținerea actului de reglementare, cu termene clare de implementare a măsurilor legale.

Pe lângă controalele ce au fost efectuate, au fost făcute și două sesizări penale, până la acest moment.

Cu toate că au fost făcute numeroase controale și au fost aplicate sancțiuni, oamenii continuă să se plângă de activitate stație de sortare a gunoaielor, sesizând aceleași probleme.

Din acest motiv, Garda de Mediu a decis să deschidă un nou control, conform celor transmise de comisarul general, Marioara Artemis Gătej.

Cookies