Un nou conflict între Clotilde Armand și consilierii PNL Sector 1. Primarul este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și uzurparea funcției

27 apr. 2023
203 afișări
Un nou conflict între Clotilde Armand și consilierii PNL Sector 1. Primarul este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals și uzurparea funcției

Consilierii PNL Sector 1 au anunțat că vor depune o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, în urma trimiterii către Prefectura București a „unui buget fals”. Aceștia susțin că documentul trimis de edil nu conținea toate amendamentele ce au fost făcute în cadrul ședinței.

Clotilde Armand acuză consilierii că au votat un buget nelegal

Cu toate că bugetul local al Sectorului 1 București a fost aprobat în data de 28 martie, sectorul condus de Clotilde Armand nu are nici la acest moment un buget. Un nou conflict a izbucnit între primarul Sectorului 1 și consilierii PNL și PSD, transmite HotNews.ro.

Edilul Clotilde Armand îi acuză pe consilieri că au aprobat un buget nelegal. Aceasta susține că amendamentele ce au fost făcute în cadrul ședinței au modificat structura bugetului. Astfel că, Prefectura a cerut ca bugetul să fie reexaminat și reaprobat.

Consilierii PNL și PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus și votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus și bugetul trebuie revotat.

Nu-mi dau seama dacă este vorba despre incompetență sau ticăloșie.

Așa cum am mai spus, este o confirmare a faptului că această coaliție face rău comunității, a declarat Clotilde Armand.

Clotilde Armand a convocat joi, 27 aprilie 2023 o ședință extraordinară a Consiliului Local. În cadrul acesteia ar urma să se dezbată și adopte proiectul de hotărâre privind modificările bugetului pentru 2023.

Consilierii PNL anunță că vor depune o plângere penală

Pe de altă parte, consilierii PNL Sectorul 1 au anunțat că vor depune o plângere penală împotriva primarului. Aceștia o acuză pe Clotilde de:

  • Abuz în serviciu,
  • Fals intelectual,
  • Uz de fals,
  • Uzurparea funcției.

Acuzațiile i-au fost aduse primarului în urma trimiterii către Prefectura București a unui buget, susțin consilierii, fals.

Plângerea penală depusă de consilierii locali este consecința unui abuz fără precedent al primarului sectorului 1. Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 privind bugetul pe anul 2023 a fost transmis de Primăria Sectorului 1 către Instituția Prefectului Municipiului București sub semnătura unei persoane fără calitate și nu reprezintă actul administrativ votat și aprobat de Consiliul Local.

Faptul că hotărârile aprobate de Consiliul Local sunt transmise cu modificări, omisiuni sau completări este o încălcare gravă a prevederilor legale, a transmis PNL București.

Cookies