Un nou concurent „atacă” piața pizzeriilor din Capitală

de:
03 iul. 2015
0 Afișari
Un nou concurent

Lanţul de restaurante La Plăcinte deschide prima pizzerie Andy’s Pizza în zona Piaţa Unirii. În prezent, bucureştenii cheltuiesc zilnic peste 180.000 de lei pe pizza, astfel că, anual, piaţa trece de 65 de milioane de lei, potrivit estimărilor ZF.

Andy’s Pizza există încă din 1999 pe piaţa din Republica Moldova, iar în România aceasta este compania care administrează atât linia de business dedicată consumatorilor de pizza, dar şi cea de mâncare tradiţională.

Anul trecut, afacerile de pe plan local ale lanţului de restaurante La Plăcinte au ajuns la 8 milioane de lei, la numai doi ani de la intrarea pe piaţa românească, iar numărul mediu de angajaţi a crescut de la zece la aproape 90 de persoane, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În acelaşi timp, pierderile companiei s-au ridicat la 2 milioane de lei, în contextul în care în cei doi ani de existenţă în România La Plăcinte a deschis şase restaurante în unele dintre cele mai importante zone ale Capitalei, dar şi câte unu în Sibiu, Braşov şi Iaşi.

Cookies