Un nou concept de dezvoltare urbană, implementat în Sectorul 6: Modernizare până la scara blocului

de:
12 mai 2020
7 Afișari
Un nou concept de dezvoltare urbană, implementat în Sectorul 6: Modernizare până la scara blocului

Proiectele au fost avizate favorabil de Consiliul Local al Sectorului 6, reunit în ședință extraordinară, la sfârșitul săptămânii trecute. 

Conform documentației tehnico-economice, aprobată de aleșii locali, cele trei zone teritoriale unde vor avea loc lucrări de reamenajare și resistematizare integrată acoperă aproximativ 45 de hectare de teren din cartierele Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea și Militari, după cum urmează:

– zona teritorială nr. 8 delimitată de Str. Râul Doamnei – Drumul Taberei – Str. Braşov – Prelungirea Ghencea

– zona teritorială nr. 9 delimitată de Str. Braşov – Drumul Taberei – Str. Sibiu – Str. 1 Mai

– zona teritorială nr. 24 delimitată de Şos. Virtuţii – Splaiul Independenţei – B-dul Vasile Milea – B-dul Iuliu Maniu.

„Noul concept de dezvoltare al Sectorului 6, pe care l-am implementat la preluarea mandatului de primar, se dovedește a fi soluția corectă și sustenabilă. Modernizarea domeniului public se face de la exterior spre interiorul cartierului, respectiv de la bulevarde și străzile mari până la scara blocului. Asigurăm, astfel, toate nevoile membrilor comunității noastre: căi de acces asfaltate, locuri de parcare noi sau retrasate eficient, grădini cu gazon impecabil, spații de relaxare și de joacă moderne și sigure”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Conform studiilor de fezabilitate aprobate de Consiliul Local Sector 6, cele trei zone teritoriale acoperă o arie totală proiectată de 454.889 mp și includ reabilitarea mai multor obiective de investiții: 4 locuri de joacă, 2 locuri relaxare, 1 grădină de cartier, la care se adaugă 44.044 mp – suprafață străzi și alei secundare, 20.442 mp – suprafață trotuare, 25.282 mp – suprafață parcări și 346.516 mp – suprafață spațiu verde. 

„Lucrările de reamenajare și resistematizare a zonelor teritoriale înclud reamenajarea locurilor de joacă, a grădinilor de cartier, a locuri de relaxare, refacerea parcurilor și a spaţiilor verzi comune, reparaţii ale străzilor, trotuarelor și parcajelor, refacerea marcajelor rutiere pe orizontală şi pe verticală, reamenajarea și retrasarea parcărilor de reşedinţă, schimbarea stâlpilor de iluminat deterioraţi şi a tuturor corpurilor de iluminat care vor fi dotate cu sistem de telegestiune, precum și înlocuirea gardurilor de protecţie, acolo unde este necesar”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6, responsabil de implementarea proiectelor. 

Pentru implementarea celor trei proiecte de dezvoltare în cartierele Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea și Militari, ADPDU Sector 6 va contracta un împrumut de 35 milioane lei de la Banca Comercială Română (BCR), împrumut ce beneficiază de autorizarea Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale (CAIL) din cadrul Ministerului de Finanțe, cu garanția Sectorului 6. 

Anterior, instituția a beneficiat de un credit de 150 milioane lei de la BCR, de asemenea autorizat favorabil de CAIL, folosit pentru modernizarea a alte 13 obiective de investiții publice de interes local (printre care amenajarea noului parc Timișoara, modernizarea parcurilor 9 Mai, Sf. Andrei, Nicolae Filimon, scuarul central al bdului Timișoara). 

VEZI AICI Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf FOTO

Bulevardul Timișoara din Sectorul 6 al Capitalei a intrat în ample lucrări de modernizare. Practic, la finalizarea lucrărilor de amenajare peisagistică a scuarului central al bulevardului, Sectorul 6 va avea prima „linie verde” de tramvai. Gazonul montat pe toată lungimea scuarului are multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”, după cum susțin specialiștii în domeniu și îndeplinând, totodată, funcția de control climatic prin reducerea temperaturilor în zilele toride de vară. Detalii, aici. 

CITEȘTE ȘI Parcare nouă, trotuare și spații verzi pe Bd. Vasile Milea. Parcul Politehnicii,protejat FOTOGALERIE

Parcare nouă de aproximativ 100 de locuri, trotuare refăcute integral și spații verzi amenajate la noi standarde de calitate – așa arată acum Bd. Vasile Milea din Sectorul 6 al Capitalei, după ce Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) a implementat un nou proiect de amenajare urbanistică și peisagistică, menit să reconfigureze întreaga zonă. Mai mult, parcul de lângă metrou Politehnica – folosit drept „parcare publică” de șoferii indisciplinați, care își lăsau mașinile pe spațiul verde, este acum protejat și a redevenit un loc pentru relaxare. Amănunte, aici. 

Cookies