ESENTIAL

Un nou complex de birouri, hotel şi locuinţe de până la 17 etaje, în Bucureşti

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), aprobat de Consiliul Local Sector 1, pe strada Clăbucet nr.68, situată în zona de nord a Capitalei ar urma să fie construit un nou complex imobiliar care să cuprindă birouri, hotel, locuinţe dar şi servicii până la o înălţime maximă permisă de 120 metri. 

Noul complex va beneficia de mai multe clădiri cu un regim diferit de înălţime, respectiv de P+2 etaje, P+8 etaje, P+10 etaje, P+11 etaje, P+12 etaje, P+14 etaje şi una de P+17 etaje. 

Detalii despre cum arată proiectul, găsiţi aici. 

Beneficiarul noului complex imobiliar din strada Clăbucet nr.68, compus din birouri, hotel, locuinţe şi magazine, este societatea BLUEROSE RO CORPORATION SRL care are ca obiect principal de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliară. Compania BLUEROSE RO CORPORATION SRL a fost înfiinţată în anul 2011 , ultimele date disponibile la Ministerul de Finanţe arată că firma menţionată a avut la nivelul anului 2012 pierdeeri de peste 23 milioane de lei. 

Conform PUD-ului, parcarea maşinilor în noul complex imobiliar se va face în incinta propirie, intrarea fiind asigurată prin strada A. Popisteanu. După aprobarea de către Consiliul Local, beneficiarului proiectului i se poate elibera autorizaţia de construire.  

CITEŞTE ŞI Un nou complex rezidenţial în centrul Bucureştiului: Patru turnuri de locuinţe, servicii şi comerţ. 

Prin comparaţie, cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi din România, Sky Tower, numără 37 de etaje, adică de aproape două ori mai mult, fiind construită tot în nordul Bucureştului, între Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca. VEZI AICI Cum arată Bucureștiul de la etajul 34. GALERIE FOTO din SkyTower, cea mai înaltă clădire din România. 

Tot în zona de Nord a Municipiului Bucureşti ar urma să apară un mega-cartier de până la 30.000 de locuinţe. Este vorba de un teren de 700 de hectare, în apropierea Pădurii Băneasa al cărui PUZ (Plan Urbanistic Zonal) a fost aprobat recent de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Proprietarii care dețin teren acolo au cerut în mai multe rânduri CGMB să aprobe acest PUZ pentru că nici unul dintre ei nu putea construi nimic pe terenul cumpărat atâta timp cât nu existau reglementări urbanistice. Arhitecții care au realizat PUZ -ul susțin că pe terenul din nordul Capitalei se pot construi aproximativ 30.000 de locuințe, la care se adaugă și turnuri de birouri de 45 de metri înălţime, şcoli şi grădiniţe, cinema, cluburi şi policlinici.

Detalii despre Planul Urbanistic Zonal – Zona de Nord a Municipiului București Șos. Odăi – Șos. București-Ploiești – Str. Jandarmeriei – Șos. Gh. Ionescu – Sinești – Șos. București – Târgoviște, găsiţi aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button