ȘTIRI

Un nou complex comercial, cu hipermarket Carrefour şi parcări, în locul unei fabrici dezafectate

Noul centru comercial „Veranda” va fi construit pe strada Ziduri Moși nr. 23 în incinta fostei fabrici Prodplast unde, pe perioada iernii, administraţia locală a pus la dispoziţia bucureştenilor locuri de parcare gratuite pentru persoanele care nu doreau să folosească maşina personală în sezonul rece. Tot aici, bucureştenii care vin la Piaţa Obor, în weekend, pentru a-şi face cumnpărăturile au la dispoziţie aproape 300 de locuri de parcare, fără plată. 

Conform documentaţiei de urbanism ce a fost aprobată de Primăria Sectorului 2, noul centru comercial „Veranda” va dispune de spaţii publice alimentare, nealimentare, divertisment şi parcări dispuse în două subsoluri, cu o capacitate de aproape 400 de locuri, la care se adaugă parter, mezanin parţial şi două etaje. 

Întreaga construcție va avea o suprafață totală de 66.766 m.p. și va fi structurată astfel:
· Subsolul 2 va avea funcție comercială, adăpost civil, spații tehnice și o parcare de 180 de locuri,
· Subsolul 1 va avea spații tehnice, circulații de verticală și orizontală, precum și o parcare de 202 locuri,
· Parterul va avea spații comerciale, cafenele, galerii de circulație, încăperi administrative, birouri administrative,
· Mezaninul parțial va avea amenajate birouri administrative, săli de conferințe și spații tehnice,
· Etajele 1 și 2 vor fi amenajate ca terase acoperite cu funcția de parcare pentru un total de 809 autovehicule. 
„Noul complex comercial „Veranda” va pune la dispoziția bucureștenilor o gamă variată de magazine de diferite categorii și mărimi cu profiluri diverse, spații pentru alimentația publică, fast –food-uri, baruri și zone de divertisment și sănătate, precum și spații de joacă pentru copii”, a declarat primarul Neculai Onţanu pentru B365.RO

Prodplast Imobiliare, firmă deţinută indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru, a semnat recent un contract de închirere cu Carrefour România pentru a deschide un supermarket Carrefour în incinta fostei fabrici Prodplast din Obor, pe o suprafaţă de minim 10.000 metri pătraţi şi o durată de cel puţin 15 ani.  

Prodplast Imobiliare a anunţat încă din 2012 că vrea să construiască un centru comercial în zona Obor, iar anul trecut a început demersurile pentru acest proiect. 

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment, scrie ZF. În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai deţine un teren în Tunari, judeţul Ilfov, de circa 3 hectare.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Centrul comercial urmează să concureze în zonă cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI în apropiere de Arena Naţională, dar şi cu ParkLake Plaza, în construcţie în cartierul Titan.Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button