Un nou complex alimentar cu piaţă, în Sectorul 3 din Capitală

de:
25 nov. 2011
10 afișări
Un nou complex alimentar cu piaţă, în Sectorul 3 din Capitală

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), întocmit de arhirecţi, piaţa şi complexul alimentar vor avea o suprafaţă de 1.788 mp, construcţia urmând să fie ridicată la intersecţia dintre str. Col. Iosif Albu cu Bdul. 1 Decembrie 1918, Sector 3.

Conform raportului de specialitate, care a stat la baza Hotărârii de Consiliu Local Sector 3 privind aprobarea construirii complexului alimentar şi a pieţei agroalimentare „Iosif Albu”, în zona menţionată nu sunt foarte multe magazine alimentare, chiar dacă este intens circulată.

„Este o zonă intens populată, fără centre comerciale care desfac produse alimentare, iar amplasarea ei a fost impusă de necesitatea unei bune aprovizionări a populaţiei din zonele circumscrise. În condiţiile în care numărul vizitatorilor creşte de la o perioadă la alta, se impune cu necesitate construirea unui complex comercial şi a unei pieţe agroalimentare pe suprafaţa de 1.789 mp”, se menţionează în documentul administraţiei locale.

Încă o piaţă de 9 milioane de euro

În vara acestui an, primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă (PDL), a mai aprobat o investiţie de aproximativ 9,2 milioane de euro în Piaţa Republica, ce va fi construită la intersecţia dintre Şos. Dudeşti Pantelimon cu Bdul. Basarabia.

Potrivit PUD-ului aprobat, noua piaţă va fi amplasată pe un teren în suprafaţă totală de aproximativ 12.000 mp. Conform avizului de urbanism, Piaţa Republica va fi dotată cu un supermarket închis cu sticlă în suprafaţă de 1.040 mp, la care se adaugă patru magazine de comercializare carne, peşte, lactate şi legume. În incinta aceleiaşi unităţi va funcţiona şi o piaţă agroalimentară deschisă de 1.218 mp, despre care B365.ro a scris aici.

În plus, bucureştenii care vor merge la cumpărături cu maşina personală vor avea la dispoziţie o parcare cu 261 de locuri, din care 95 de locuri vor fi amenajate la suprafaţă, iar 166 de locuri în subteran, potrivit raportului de specialitate întocmit de Administraţia Pieţelor Sector 3. Proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 2.446 mp cu trotuare placate cu piatră, jardiniere, porticşi şi unde ar urma să fie montate bănci din lemn nobil.

Cookies