LA MINE-N CARTIER

Un nou club al seniorilor, în Sectorul 6 FOTO

Luni, 23 noiembrie, şi-a deschis porţile Clubul Seniorilor „I.L. Caragiale”, cel de-al treilea spaţiu dedicat persoanelor în vârstă din comunitate. Clubul Ion Luca Caragiale este situat în strada Sg. Lăţea Gheorghe nr. 8, bloc C 52 şi are o capacitate de 50 locuri, informează Primăria Sectorului 6.

Prin activităţile propuse, proiectul implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 urmăreşte menţinerea sau ameliorarea capacităţilor fizice şi intelectuale ale persoanelor vârstnice, precum şi stimularea participării la viaţa socială. Încă de la deschiderea primului centru, în noiembrie 2012, în incinta „Clubului Seniorilor” s-au desfăşurat numeroase activităţi şi evenimente la care seniorii din comunitate au participat cu mare entuziasm, informează sursa citată.

„Clubul Ion Luca Caragiale este un tip de serviciu alternativ care îşi propune să ofere posibilitatea vârstnicilor de a socializa, de a se implica în viaţa comunităţii şi de a fi puşi în valoare, atât ei ca indivizi, cât şi experienţele lor de viaţă”, a explicat primarul Rareş Mănescu.

Persoanele vârstnice interesate să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în Sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup. Activităţile din incinta noului club au un caracter cultural-educativ, de petrecere a timpului liber şi socializare. Conceptul fundamental al cluburilor este „îmbătrânirea activă”.

Astfel, seniorii vor beneficia de ateliere de lucru manual, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de naştere şi onomastice ale membrilor clubului. Ieri s-a primit şi o primă donaţie, care a constat în jocuri de şah, table şi remi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button