Un nou centru PrimoHub a fost deschis în București, pe Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni, cu vârste între 0-6 ani

20 mart. 2023
344 Afișari
Un nou centru PrimoHub a fost deschis în București, pe Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni, cu vârste între 0-6 ani
Un nou centru PrimoHub a fost deschis în București, pe Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni, cu vârste între 0-6 ani. Sursa foto: Primăria Municipiului București

Un nou Centru de joacă, învățare și parenting PrimoHUB și-a deschis porțile pentru copiii vulnerabili români și ucraineni care locuiesc în București. Acesta este dedicat atât copiilor cu vârste între 0 și 6 ani, cât și părinților acestora.

Centrul PrimoHub din București este destinat atât copiilor, cât și părinților

În cadrul Centrului, copiii vulnerabili români și ucraineni din București vor beneficia de servicii de educație timpurie. Acestea vor fi sprijinte de UNICEF, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Municipiului București (DGASMB) și Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională.

Noul centru PrimoHub inaugurat se află pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 111, fiind un centru de zi care are ca scop stimularea dezvoltării copiilor vulnerabili prin:

  • creșterea accesului acestora la educație,
  • dezvoltarea abilităților parentale ale membrilor comunității,
  • extinderea competențelor educatorilor.

Acesta este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani, promovând incluziunea socială prin educație și îngrijirea timpurie a copiilor, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului București (PMB):

Primii ani de viață sunt decisivi asupra vieții și bunăstării viitorilor adulți, motiv pentru care este necesar ca sprijinul pentru educația și incluziunea copiilor să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă. Tocmai de aceea suntem bucuroși să ne continuăm munca alături de partenerii noștri, pentru a sprijini familiile vulnerabile care locuiesc în București, a trasnmis Nicușor Dan.

În România există 10 centre PrimoHub

Centrul PrimoHub este destinat și părinților și îngrijitorilor acestora, dezvoltându-și abilitățile necesare pentru a le oferi un trai cât mai bun, timp în care cei mici se joacă și învață prin diferite activități. Adulții pot beneficia de serviciile de sprijin pentru părinți oferite în cadrul centrului.

În România sunt deschise 10 centre de învățare și parenting PrimoHub, UNICEF și Step by Step intenționând să mai deschidă alte 5.

Primăria Municipiului București, alături de instituțiile sale subordonate – Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) – și UNICEF au venit în sprijinul copiilor și familiilor afectate de războiul de la granița țării.

Mai multe centre de sprijin pentru copiii români și cei refugiați, dar și pentru familiile acestora, au fost deschis la următoarele adrese:

  • Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75,
  • Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 6A,
  • Bulevardul Theodor Pallady nr. 37.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies