Un nou centru pentru închirierea bicicletelor, în parcul Titanii din Capitală

de:
07 aug. 2015
4 Afișari
Un nou centru pentru închirierea bicicletelor, în parcul Titanii din Capitală

De sambata, 8 august, bucurestenii vor avea la dispozitie un nou centru, de unde vor putea inchiria biciclete. Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea noului centru I’Velo in Bucuresti, incepand cu ora 10:00.

Centrul va fi pozitionat in fata intrarii Parcului Titanii, in proximitatea Parcurilor IOR si Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu si va pune la dispozitie bucurestenilor 50 de biciclete galbene.

Programul de functionare va fi acelasi ca al celorlalte centre deja existente din Bucuresti.

Celelalte trei centre de inchiriere I’Velo din Bucuresti sunt amplasate in Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si in Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Sincai. Peste 400 de biciclete pot fi inchiriate de bucuresteni sau turisti, sapte zile din sapte, in intervalul 11.00 – 21:30, de luni pana vineri (ultima inchiriere, la ora 20:30) si 09:00 – 21:30 sambata si duminica (ultima inchiriere, la ora 20:30).

Bicicletele I’Velo vor putea fi inchiriate, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de inchiriere sunt: 5 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

„Ne bucuram sa vedem ca bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport in Bucuresti, dar si in tara si ne dorim ca prin proiectele noastre – Ivelo, StudentObike, Biciclete cu cravata – sa cultivam dezvoltarea comunitatii biciclistilor si sa sarbatorim impreuna aceste reusite. Impreuna cu Green Revolution ne dorim sa schimbam cultura transportului in Romania si sa dezvoltam infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. In acest fel speram sa avem angajati si clienti mai sanatosi si sa respiram un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania.

„Ne bucuram sa invitam bucurestenii sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare prin extinderea proiectului I’Velo cu inca un centru. Sigur, printre principalele noastre preocupari raman siguranta utilizatorilor si nevoia de infrastructura pentru biciclete. De aceea, ne bazam pe sustinerea autoritatilor publice, care trebuie sa prioritizeze mersul pe biciclete si sa rearanjeze intregul spatiu urban disponibil, ca sa putem avea un oras prietenos cu biciclistii.”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Sursă: comunicat de presă

Cookies