Un nou Centru de Suport Oncologic a fost inaugurat la București de o asociație. Serviciile sunt oferite în mod gratuit

15 iun. 2023
345 afișări
Un nou Centru de Suport Oncologic a fost inaugurat la București de o asociație. Serviciile sunt oferite în mod gratuit
Un nou Centru de Suport Oncologic a fost inaugurat la București de o asociație. Serviciile sunt oferite în mod gratuit | Sursa foto: Facebook - SIO

Un nou Centru de Suport Oncologic a fost inaugurat de Asociația Sus Inima, la București. Aici, bolnavii de cancer vor avea acces gratuit la navigatori oncologici, psihoterapie unu la unu, second opinion, terapie prin artă, asistenți sociali, oportunități de socializare, grup de sprijin, nutriție.

Un nou Centru de Suport Oncologic a fost deschis în București de o asociație

Centrul de Suport Oncologic se află pe strada Mircea Vulcănescu nr. 79. De asemenea, asociația a inaugurat în urmă cu câțiva ani, tot în București, o casă de oaspeți care oferă cazare gratuită persoanelor care vin la radioterapie și chimioterapie din provincie, a transmis G4media.ro.

Acesta este mesajul transmis de Carmen Chindriș, directorul executiv al Asociației Sus Inima:

Suntem foarte mândri să anunțăm deschiderea noului Centru de Suport Oncologic de la București și suntem recunoscători că avem posibilitatea să oferim sprijin prin specialiștii pe care i-am găsit și persoanelor afectate de cancer din Capitală și împrejurimi, la doi ani și jumătate de când am inaugurat Casa Sus Inima București, care oferă cazare gratuită persoanelor care vin la radioterapie și chimioterapie din județele limitrofe.

Centrul de Suport Oncologic Sus Inima din București se află la câteva minute de Casa Sus Inima București, aceasta fiind situată pe strada Luigi Cazzavillan din Sectorul 1.

Asociația Sus Inima înseamnă SIO și SIPRI

Asociația Sus Inima înseamnă astăzi SIO (Sus Inima Oncology) și SIPRI (Sus Inima Programme for Refugee Integration).

SIO este departamentul care oferă sprijin pacienților adulți cu diagnostic oncologic.

SIPRI este un departament care a fost creat anul trecut ca răspuns la contextul de urgență și de război din Ucraina. Acesta s-a ocupat cu următoarele activități:

  • furnizarea de alimente,
  • furnizarea de articole de primă necesitate,
  • cazare de urgență pentru apatrizi cu sau fără animale de companie,
  • transport național și internațional.

După ce a reușit să satisfacă nevoile inițiale de bază ale refugiaților din zona centrală a țării, SIPRI a început să dezvolte programe de integrare care implică:

  • MHPSS,
  • consiliere antitraumatică,
  • consiliere socio-economică și mijloace de trai,
  • infrastructura educațională atotcuprinzătoare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies