Un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici va fi deschis în Sectorul 2. Bătrânii vor beneficia de kinetoterapie, fizioterapie, consiliere psihologică și alte servicii

03 ian. 2023
284 afișări
Un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici va fi deschis în Sectorul 2. Bătrânii vor beneficia de kinetoterapie, fizioterapie, consiliere psihologică și alte servicii
Un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici va fi deschis în Sectorul 2. Bătrânii vor beneficia de kinetoterapie, fizioterapie, consiliere psihologică și alte servicii | Sursă foto: Freepik.com

Primăria Sectorului 2 a anunțat că, anul acesta, un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici va fi deschis în sector. DGASPC va încheia o convenție cu Arhiepiscopia Bucureștilor pentru realizarea acestui centru.

Un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici în sectorul 2 din București

Centrului de asistență și recuperare medicală pentru persoanele vârstnice „Sfânta Macrina” va fi realizat prin intermediul unui parteneriat între DGASPC Sector 2 și Arhiepiscopia Bucureștilor. În cardul acestuia, bătrânii vor putea beneficia de diferite servicii.

Printre serviciile ce vor fi oferite bucureștenilor se numără:

  • Kinetoterapie,
  • Fizioterapie,
  • Consiliere psihologică, socială și juridică,
  • Activități recreative și de socializare,
  • Alte servicii.

Centrul urmează să fie realizat într-o clădire cu o suprafață de 243 de metri pătrați. Aceasta se află pe strada Ilarie Chendi nr. 12, Sector 2.

Imobilul aparține Arhiepiscopia Bucureștilor și a fost pus la dispoziția DGASPC Sector 2, pentru realizarea centrului „Sfânta Macrina”.

„Unitatea de cult este de acord să pună la dispoziție spațiul necesar furnizării serviciilor medico-sociale cu condiţia să poată trimite gratuit la recuperare maximum 20 de persoane pe lună, transmite Primăria Sectorului 2”

Autorizațiile de funcționare vor fi obținute de DGASPC Sector 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat că DGASPC urmează să se ocupe în perioada următoare de obținerea autorizațiilor de funcționare.

De asemenea, DGASPC urmează să se ocupe și de:

  • Asigurarea personalul necesar,
  • Asigurarea echipamentelor,
  • Amenajarea spațiului.

Petru a utiliza spațiul respectiv, DGASPC va plăti jumătate din facturile imobilului.

Convenția cu Arhiepiscopia Bucureștilor urmează să fie încheiată pe o perioadă de 2 ani și va existat și posibilitatea de prelungire. În ultima ședință de Consiliu Local, proiectul de hotărâre privind solicitarea acestui acord a fost aprobat.

Pe lângă acordul Consiliului Local, este necesar și acordul Consiliului General al Municipiului București pentru ca acest centru să poată funcționa.

Cookies